EjendomsWatch

MT Højgaard vinder totalentreprise på 590 mio. kr. til sjællandsk byprojekt

Entreprenørkoncernen høster frugten af pensionskasses investering i Nordsjælland. Opgaver på infrastruktur, togstation og boliger er på plads.

Foto: PR

MT Højgaard skal være totalentreprenør på byprojektet Vinge uden for Frederikssund på Sjælland, hvor der er ved at blive etableret en by med plads til op mod 20.000 indbyggere.

MT Højgaard skal blandt andet stå for infrastruktur, S-togstation og boliger og har fået kontrakter til en samlet værdi af 590 mio. kr.

"Byen Vinge er et af Danmarks største byudviklingsprojekter med et samlet areal på 370 hektar, som vi ser frem til at samarbejde med Frederikssund Kommune, AP Ejendomme og de øvrige parter om. Projektet giver os mulighed for at involvere MT Højgaards stærke kompetencer tidligt og i samarbejde med projektets parter udtænke og indarbejde de mest attraktive løsninger for Vinges beboere at leve og arbejde i," siger Jesper Nordby, koncerndirektør i MT Højgaard, i en pressemeddelelse.

AP Ejendomme er bygherre for OPP-projektet, mens infrastrukturopgaver og station udføres for henholdsvis Frederikssund Kommune, Frederikssund Spildevand, Frederikssund Vand og Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Endelig er Boligselskabet Domea bygherre på 10.000 kvm almene boliger.

Ordren vil bidrage til indtjeningen i MT Højgaard, også kendt som MTH Group, fra september 2017 frem til 2021, men prognosen for i år ændres ikke af aftalen.

Også Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, der ejer henholdsvis 54 pct. og 46 pct. af MT Højgaard, fastholder fredag deres forventninger til 2017 i separate fondsbørsmeddelelser.

AP Pension skyder over 1 mia. kr. i by i Nordsjælland

MT Højgaard-selskab vinder opgave til små 400 mio. kr.

Ny by må halvere sine butiksplaner

Mere fra EjendomsWatch

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier