EjendomsWatch

Projektudvikler satser stort på modulbyggeri

En kreds af investorer står bag en ny fabrik på Fyn, der skal producere moduler til typehuse og etageboliger. Ekspansion i resten af Norden er allerede på tegnebrættet.

Foto: Colourbox

De første ordrer er næsten på plads, når virksomheden Husfabrikken fra efteråret sætter gang i produktionen af rumstore moduler til boligbyggeri. Fabrikken ligger i Vissenbjerg på Vestfyn og skal både producere moduler til typehuse og etageboliger.

Det skriver Licitationen.

Forventningen er, at omkring 40 pct. af omsætningen skal komme fra byggeprojekter i Danmark, hvor hovedvægten vil ligge i den almene sektor. Fabrikken vil få en produktionskapacitet på omkring 125 boliger om året, men konceptet kan skaleres op, og det ligger i kortene, at Husfabrikken på et tidspunkt skal etablere produktion i Norge og Sverige

"Vi har ikke så travlt lige nu og her. Det vigtigste er, at vi kommer rigtigt i gang, så vi er helt oppe at køre til 2018, hvor vi skal begynde at levere til Sverige. Til at starte med rekrutterer vi 15-20 mand. Når vi er helt oppe at køre i løbet af 2018, vil vi formentlig være 35-40 ansatte i produktionen, siger Claus Valsøe Clausen, medstifter og kommende salgs- og udviklingsdirektør i Husfabrikken, til Licitationen.

Indtil videre tæller ejerkredsen svenske HouseFactory, danske Atra Arkitekter og Claus Valsøe Clausens eget selskab, VCH Rainmaking. Derudover er et par endnu officielle aktører investorer, men ifølge Claus Valsøe Clausen er der tale om "et par tunge herrer".

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Private udviklere køber mere hos modulbyggerne

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier