EjendomsWatch

Projektudvikler satser stort på modulbyggeri

En kreds af investorer står bag en ny fabrik på Fyn, der skal producere moduler til typehuse og etageboliger. Ekspansion i resten af Norden er allerede på tegnebrættet.

Foto: Colourbox

De første ordrer er næsten på plads, når virksomheden Husfabrikken fra efteråret sætter gang i produktionen af rumstore moduler til boligbyggeri. Fabrikken ligger i Vissenbjerg på Vestfyn og skal både producere moduler til typehuse og etageboliger.

Det skriver Licitationen.

Forventningen er, at omkring 40 pct. af omsætningen skal komme fra byggeprojekter i Danmark, hvor hovedvægten vil ligge i den almene sektor. Fabrikken vil få en produktionskapacitet på omkring 125 boliger om året, men konceptet kan skaleres op, og det ligger i kortene, at Husfabrikken på et tidspunkt skal etablere produktion i Norge og Sverige

"Vi har ikke så travlt lige nu og her. Det vigtigste er, at vi kommer rigtigt i gang, så vi er helt oppe at køre til 2018, hvor vi skal begynde at levere til Sverige. Til at starte med rekrutterer vi 15-20 mand. Når vi er helt oppe at køre i løbet af 2018, vil vi formentlig være 35-40 ansatte i produktionen, siger Claus Valsøe Clausen, medstifter og kommende salgs- og udviklingsdirektør i Husfabrikken, til Licitationen.

Indtil videre tæller ejerkredsen svenske HouseFactory, danske Atra Arkitekter og Claus Valsøe Clausens eget selskab, VCH Rainmaking. Derudover er et par endnu officielle aktører investorer, men ifølge Claus Valsøe Clausen er der tale om "et par tunge herrer".

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Private udviklere køber mere hos modulbyggerne

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier