Private udviklere køber mere hos modulbyggerne

Modulbyggevirksomhed er oppe på en ligelig fordeling mellem private og almene boligprojekter. Konkurrent har samme kurs.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De private bygherrer har fået øjnene op for præfabrikeret modulbyggeri, som ellers primært har udviklet projekter for almennytige boligforeninger. Det skriver Licitationen.

BM Byggeindustri bygger boligmoduler til private investorer i både Danmark, Norge og Sverige. Her fortæller salgschef Morgens Madsen, at mixet før en nyligt vundet rammeaftale med det almennyttige boligselskab KAB var 50/50 med en lille fordel i privat favør. Skiftet er ikke sket ved at byde på licitationer, men ved at BM Byggeindustri selv har løbet private opgaver op, blandt andet inden for projektsalg.

"Vi har haft Sjælsø (en privat ejendomsudvikler, red.), som har kørt igennem fem-seks år, men derudover har vi mest bygget almene boliger. Men de seneste år er der kommet en hel del flere private boliger ind, og det er super, for det gør os mindre sårbare over for et faldende udbud af almene boliger," siger Mogens Madsen til Licitationen.

BM Byggeindustri har blandt andet fået den nordjyske udvikler Calum i folden, og i norske Larvik er det Alfa Eiendom, der er privat investor. Hos konkurrenten Scandi Byg i Løgstør oplever man også et skred i fordelingen mellem offentlige udbud og private henvendelser.

Nye boligbehov skaber innovative boligformer

Regeringen poster 30 mio. kr. i ejendomseksperiment

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også