EjendomsWatch

Aalborg Havn kan gøre Aalborg unik

Aalborg udvikler sig i disse år på flere fronter. Alene på havnen bliver der investeret milliarder af kroner for at transformere havnen fra industri til bolig. Det kan gøre Aalborg unik, siger arkitekt.

Utzon Center blev indviet i maj 2008 og er det første i en række af kulturelle tilbud langs havnefronten i Aalborg. | Foto: Rasmus Baaner/Polfoto (arkiv)

Aalborg vil i de kommende år blive forvandlet fra hårdkogt industriby til universitetsby med kulturhuse på havnen og et hastigt voksende indbyggertal. Alene optaget på Aalborg Universitet er mere end fordoblet de seneste fem år. I de mange udviklingsprojekter står havnefrontene i Aalborg centralt. Her er bl.a. Musikkens hus, Utzon Center, Nordkraft, havnebad, Jomfru Ane Parken, Slotspladsen og Aalborg Universitet kommet til, og mere er i vente.

I Østre Havn har Atra Arkitekter eksempelvis udviklet 269 ungdomsboliger i en af de gamle industrielle siloer. Indehaveren af Atra Arkitekter, Sigurd Jakobsen, fortæller, at man rent socialt får den bedste by ved at blande boformer, som man gør i havnen, og så fortæller han, at det rent arkitekturfagligt er en spændende opgave at løse, da kommunen har valgt at bibeholde de gamle kulturspor.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier