EjendomsWatch

Aalborg Havn kan gøre Aalborg unik

Aalborg udvikler sig i disse år på flere fronter. Alene på havnen bliver der investeret milliarder af kroner for at transformere havnen fra industri til bolig. Det kan gøre Aalborg unik, siger arkitekt.

Utzon Center blev indviet i maj 2008 og er det første i en række af kulturelle tilbud langs havnefronten i Aalborg. | Foto: Rasmus Baaner/Polfoto (arkiv)

Aalborg vil i de kommende år blive forvandlet fra hårdkogt industriby til universitetsby med kulturhuse på havnen og et hastigt voksende indbyggertal. Alene optaget på Aalborg Universitet er mere end fordoblet de seneste fem år. I de mange udviklingsprojekter står havnefrontene i Aalborg centralt. Her er bl.a. Musikkens hus, Utzon Center, Nordkraft, havnebad, Jomfru Ane Parken, Slotspladsen og Aalborg Universitet kommet til, og mere er i vente.

I Østre Havn har Atra Arkitekter eksempelvis udviklet 269 ungdomsboliger i en af de gamle industrielle siloer. Indehaveren af Atra Arkitekter, Sigurd Jakobsen, fortæller, at man rent socialt får den bedste by ved at blande boformer, som man gør i havnen, og så fortæller han, at det rent arkitekturfagligt er en spændende opgave at løse, da kommunen har valgt at bibeholde de gamle kulturspor.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier