EjendomsWatch

Aalborg Havn kan gøre Aalborg unik

Aalborg udvikler sig i disse år på flere fronter. Alene på havnen bliver der investeret milliarder af kroner for at transformere havnen fra industri til bolig. Det kan gøre Aalborg unik, siger arkitekt.

Utzon Center blev indviet i maj 2008 og er det første i en række af kulturelle tilbud langs havnefronten i Aalborg. | Foto: Rasmus Baaner/Polfoto (arkiv)

Aalborg vil i de kommende år blive forvandlet fra hårdkogt industriby til universitetsby med kulturhuse på havnen og et hastigt voksende indbyggertal. Alene optaget på Aalborg Universitet er mere end fordoblet de seneste fem år. I de mange udviklingsprojekter står havnefrontene i Aalborg centralt. Her er bl.a. Musikkens hus, Utzon Center, Nordkraft, havnebad, Jomfru Ane Parken, Slotspladsen og Aalborg Universitet kommet til, og mere er i vente.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier