EjendomsWatch

Almene boligprojekter tiltrækker private investorer

Stigende grund- og byggepriser gør det svært for de almene boligselskaber at bygge inden for de lovbestemte rammebeløb. Afkastet er ikke højt, men til gengæld er det sikkert, lyder det fra projektudvikler med gode erfaringer fra samarbejde med almene aktører.

De 252 almene ungdomsboliger i Ørestad Nord, som den private udvikler Calum og Samvirkende Boligselskaber (SAB) står bag, forventes klar til indflytning i sensommeren 2018. Foto: C. F. Møller

Byggeri af almene boliger er i øjeblikket presset af de snærende rammebeløb, der gør det vanskeligt at finansiere projekter i et travlt byggemarked, hvor priserne på alt fra materialer til murersvende er presset op. Nu vil private investorer samarbejde med den almene sektor, skriver Berlingske Business.

Rammebeløbet ligger stadig fast, og dermed er der også en øvre grænse for det afkast, som de private udviklere kan få. Til gengæld er risikoen lav, når man handler med kommunalt understøttede almene boligselskaber.

"Der er ikke de samme avancer, for man skal holde sig inden for et rammebeløb. Men pengene er sikre, for dybest set er det jo Nationalbanken, der står bag. På den måde sparer man finansieringsomkostninger. Vi kunne tjene mere ved at springe over de almene boligselskaber, men det er sikre kunder, og det kan vi godt lide," siger Jakob Axel Nielsen, adm. direktør i projektudvikleren Calum, til Berlingske Business.

Hos Calum er man med til at opføre 252 almene ungdomsboliger i Ørestad Nord sammen med Samvirkende Boligselskaber, der administreres af KAB. Den Aalborg-baserede udvikler etablerede i de første år efter finanskrisen et samarbejde med lokale almene boligselskaber i en tid, hvor ordrebøgerne hos de private udviklere var lige så tomme, som de i øjeblikket er fyldte. De erfaringer nyder man ifølge Jacob Axel Nielsen nu godt af.

Aalborg viser vejen til at få en blandet by til at fungere

KAB og private udviklere i fælles sag for mere blandede byområder

Almene organisationer rykker tættere på hinanden

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier