EjendomsWatch

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Også næste år skal kommunerne betale 10 pct. til nye almene boligbyggerier, viser den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for næste år.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Efter højlydte protester fra bl.a. de socialdemokratiske borgmestre i landets fire største byer, bliver det alligevel ikke dyrere for kommunerne at yde økonomiske støtte til nyt alment byggeri.

Det fremgår af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for næste år, som finansminister Kristian Jensen (V) har fremlagt torsdag.

"Parterne er enige om at fastholde det kommunale grundkapitalindskud på 10 pct. for alle almene boligtyper i 2018," hedder det i aftalen.

Tidligere torsdag var finansordfører Benny Engelbrecht (S) ude og advare om, at byggeriet af nye almene boliger ville gå fuldstændigt i stå, såfremt procentsatsen blev sat op fra de nuværende 10 pct. til 20 og 24 pct., sådan som der var lagt op til i forhandlingerne.

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier