EjendomsWatch

Uændret kommunal støtte til almene boliger i 2018

Også næste år skal kommunerne betale 10 pct. til nye almene boligbyggerier, viser den netop indgåede aftale om kommunernes økonomi for næste år.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Efter højlydte protester fra bl.a. de socialdemokratiske borgmestre i landets fire største byer, bliver det alligevel ikke dyrere for kommunerne at yde økonomiske støtte til nyt alment byggeri.

Det fremgår af aftalen mellem regeringen og KL om kommunernes økonomi for næste år, som finansminister Kristian Jensen (V) har fremlagt torsdag.

"Parterne er enige om at fastholde det kommunale grundkapitalindskud på 10 pct. for alle almene boligtyper i 2018," hedder det i aftalen.

Tidligere torsdag var finansordfører Benny Engelbrecht (S) ude og advare om, at byggeriet af nye almene boliger ville gå fuldstændigt i stå, såfremt procentsatsen blev sat op fra de nuværende 10 pct. til 20 og 24 pct., sådan som der var lagt op til i forhandlingerne.

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier