EjendomsWatch

Arkitektgruppen taber ankesag om byggeret

Østre Landsret stadfæster dom, der siger, at projektudvikleren ikke har krav på at bruge ubenyttede byggeprocenter på rækkehusgrunde til helt andre byggeprojekter på Amager. Det er både ærgerligt og dyrt, siger medejer og adm. direktør.

Foto: Colourbox

Rækkehusejere på Krimsvej 13 tæt ved Amager Strandpark kan selv råde over den ledige byggeprocent på deres grunde og bygge ekstra skure og taghuse inden for den tilladte byggeprocent. Det er slået fast først i Københavns Byret i januar 2016 og nu i Østre Landsret, skriver Amagerbladet.

16 af de 18 rækkehusejere, som havde købt husene af Arkitektgruppen, hyrede sammen en advokat for at insistere på retten til at udvide deres boliger yderligere. Her havde projektudvikleren selv planer om at udnytte den endnu tilbageværende byggeprocent, som var tilladt i lokalplanen for området, men den gik altså ikke.

Robin Feddern, medejer og adm. direktør hos Arkitektgruppen, siger om landsrettens stadfæstelse af byrettens dom, at man tager den til efterretning, men selvsagt ikke er enig. Han bedyrer, at projektudvikleren fremover vil være klarere i sit salgsmateriale, så der er redegjort for eventuelle byggeretter.

"Der er ingen tvivl om, at vi mangler de byggeretter fremadrettet og kommer altså bare til at barbere størrelsen på et andet projekt på en af nabogrundene – det er selvfølgelig ærgerligt og dyrt. Beboerne tilbød os på et tidspunkt at købe de her byggeretter, hvilket vi jo så har sagt nej til. Vi synes jo stadig, at dommen dybest set er urimelig, fordi man i vores øjne ikke kunne have nogen forventning om, at der fulgte byggeretter med, men vi må jo tage til efterretning, at der har man så været uenig med os i både byret og landsret," siger Robin Feddern til Amagerbladet.

Arkitektgruppen øger indtjeningen og ser mod provinsen

Arkitektgruppen bygger fynske boliger for trecifret millionbeløb

Projektudvikler forventer stor vækst i Østjylland

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier