EjendomsWatch

Carlsberg Byen gør klar til næste etape

Det københavnske udviklingsområde er klar med det team, der skal stå i spidsen for projekteringen af et af bykvarterets næste store byggerier. Projektet indeholder kontor, detail og spisesteder samt boligbyggeri i op til 80 meters højde.

Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen. | Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen fortsætter med at rulle nye projekter ud i det nye kvarter mellem Frederiksberg, Valby og Vesterbro i København. Nu er turen kommet til område i den nordvestlige del af området, hvor planerne for i alt 36.000 kvm tager form.

Her har Carlsberg Byen samlet et hold, der består af Schmidt Hammer Lassen Architects med Holscher Nordberg Arkitekter, Züblin, Cowi og Werk, som alle vil fungere som rådgivere i planlægningsfasen. Det er et strategisk valg, at udviklingsselskabet henter sine samarbejdspartnere ind så tidligt i processen.

"Det ligger i Carlsberg Byens DNA at tænke innovativt, hvilket samarbejdsmodellen er et eksempel på. Ved at forpligte og engagere parterne tidligt i processen opnås der et større ejerskab og en større samarbejdsvilje, hvilket højner kvaliteten i det færdige byggeri, samtidigt med at der opnås en meget præcis styring af tidsplan og økonomi i gennemførelsesfasen," siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen.

Byggeriet består af et samlet byggeareal på ca. 36.000 kvm fordelt på ca. 17.000 kvm bolig, 7000 kvm erhverv, 2000 kvm detail, café og restaurant samt 10.000 kvm kælder. Byggeriet er et karrébyggeri samt et 80 meter højt tårnhus med boliger og er en del af den lokalplan, Københavns Kommune godkendte den 15. december 2016.

Carlsberg Byen er ejet af PFA (30 pct.), Carlsberg (25 pct.), Pensam (22,5 pct.) og Topdanmark (22,5 pct.).

Carlsberg Byen foretrækker udenlandske arkitekter til nyt højhusbyggeri

Praksis Arkitekter tegner nye boliger i Carlsberg Byen

Hollændere skal opføre arkitekthyldende kontorbygning i Carlsberg Byen

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier