EjendomsWatch

Aarsleff-direktør: Lange forberedelsesperioder bliver hverdagskost

Topchefen i entreprenørkoncernen beretter om uventede udgifter i forbindelse med tilbud på store projekter, men han forventer, at pengene er givet godt ud.

Foto: PR

Store forberedelsesomkostninger til projekter som for eksempel Femern Bælt og letbaneprojektet på Fyn har bidraget til at trække indtjeningen ned i første kvartal af 2016/2017 for entreprenørforretningen Per Aarsleff, men forhåbentlig betaler forberedelsestiden sig af, når projekterne vender tilbage som indtægtsgivende kontrakter.

Det fortæller adm. direktør hos Per Aarsleff Ebbe Malte Iversen til Ritzau Finans

Omsætningen hos entreprenørkoncernen Per Aarsleff voksede med 14 pct. i første kvartal til 2944 mio. kr. fra 2577 mio. kr. i samme kvartal året forinden, hjulpet på vej af opkøbet af Hansson & Knudsen. Til gengæld dykkede driftsresultatet på EBIT-niveau til 103 mio. kr. fra 123 mio. kr.

Resultatdyk hos Aarsleff i første kvartal

Store tilbudsomkostninger

En af de faktorer, der har påvirket indtjeningen hos Aarsleff i første kvartal af 2016/2017 har været store tilbudsomkostninger på ekstraordinært store projekter med lange forberedelsesperioder.

"Vi har store projekter som Femern Bælt, Letbaneprojektet og projekter for Banedanmark som er trukket lidt ud, en omstændighed vi tror bliver en varig tilstand i den kommende tid. Det er netop sådanne projekttyper vi aktivt søger, hvor vi kan komme tidligt ind, og så må vi leve med de forskydninger der sker fra kvartal til kvartal. Den tilbudsaktivitet, der koster os lidt nu, skal jo gerne komme tilbage som indtægtsgivende kontrakter," siger Ebbe Malte Iversen.

Derudover har nedskrivninger hos koncernens teknik- og anlægsentreprenør Wicotec Kirkebjerg også trukket indtjeningen ned. Her har resultatet været væsentligt lavere end planlagt, hvilket skyldes nedskrivninger på større projekter, skriver selskabet i regnskabet. Ebbe Malte Iversen understreger, at det er enkeltstående nedskrivninger, og at der er taget foranstaltninger til at undgå gentagelser.

Enkeltstående nedskrivninger

"Vi har nogle enkeltstående nedskrivninger i Wicotec Kirkebjerg, men vi understreger, at det netop er enkeltstående nedskrivninger. Wicotec Kirkebjerg har fået et nyt direktionsmedlem, direktør Claus Schmidt, som sammen med den adm. direktør sætter foranstaltninger i værk til undgåelse af gentagelser og i øvrigt får den opgave at drive Wicotec Kirkebjergs strategi om teknikprojekter videre," uddyber Ebbe Malte Iversen.

En tredje særlig omstændighed vedrører aktiviteterne hos funderingssegmentet i Polen. I segmentet er driftsresultatet faldet til 10 mio. kr. fra 14 mio. kr. i samme kvartal i regnskabsåret 2015/2016.

"Der er uventet hård konkurrence på det polske marked samt et fravær af pæle-funderingsopgaver, og det har medført en tabsgivende drift i første kvartal. Vi passer til, retter til og fokuserer, og kan så også se volumen komme lidt senere på året, siger Aarsleffs administrerende direktør.

Forventning fastholdt

Trods de enkeltstående overraskelser fastholder entreprenørvirksomheden forventningerne til helåret og ser fortsat en omsætningsvækst på 5 pct. samt et EBIT-resultat på 430 mio. kr. Særligt hos de to nyanskaffelser i koncernen, Ístak og Hansson & Knudsen, går tingene som ventet, understreger direktøren.

"I de to senest tilkøbte selskaber, Ístak og Hansson & Knudsen arbejder vi med de ændringer og forbedringer vi havde planlagt ved årets begyndelse, og selskaberne udvikler sig som forudset," siger Ebbe Malte Iversen til Ritzau Finans.

Aarsleff skal bygge nyt hovedkontor til Carlsberg

Arkil og Aarsleff blandt bejlerne til nyt motorvejsbyggeri

Aarsleff indgår trecifret millionkontrakt med AP Pension om Odense-byggeri

Mere fra EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier