EjendomsWatch

Nordhavn får vartegn på 54 meters højde

Antallet af hotellejligheder hos Charlottehaven på Østerbro fordobles med nyt tårn. Kendt bygherre står bag.

Foto: PR

Med en tilbygning i form af et 54 meter højt tårn øger hotel Charlottehaven på Østerbro i København antallet af lejligheder fra 44 til 81, skriver Børsen.

Byggeriet består af to bygninger: Et byhus i fem etager med facade i gadelinje og en tårnbygning, der tilbagetrukket fra gaden rejser sig i 16 etager.

"Vi oplever stadig større efterspørgsel på vores hotellejligheder og må gang på gang melde udsolgt over for vores inden- og udenlandske gæster. Med den stigende erhvervsmæssige aktivitet i Nordhavnen forventer vi, at efterspørgslen bliver endnu større," siger Lars Pontoppidan, der er direktør i Charlottehaven, til Børsen.

Lejlighederne har et gennemsnitsareal på 45 kvm og det høje slanke tårn kommer til at afslutte karréen på Hjørringgade med en iøjnefaldende bygning, der bl.a. kan fungere som vartegn for knudepunktet omkring Nordhavn, lyder det fra folkene bag.

Bygherre er byggematadoren Finn Harald Simonsen, der ejer Charlottehaven via selskabet H.S. Kryolitentreprise og som oprindeligt opkaldte hotellet efter sin kone.

Hovedentreprenør er C.G. Jensen, arkitekter Lundgaard og Tranberg Arkitekter, bygherrerådgiver er Poul Bjerregaard Consult, mens Cowi er rådgivende ingeniør, oplyser Charlottehaven.

TK Development og pensionskasse bygger boliger i Nordhavn

Vinderprojekt fundet til boliger på ny ø i Københavns Nordhavn

Byplanlægger frygter for Nordhavns skæbne

By & Havn skal opføre boliger i Nordhavn sammen med Pensiondanmark  

Mere fra EjendomsWatch

Vækstfondens direktør er ærgerlig over fokus i Bella Center-forløb

Vækstfonden har været under kritik i forløbet med redningsplanen af Bella Center på grund af sit bidrag til den nylige kapitalrejsning. "Jeg er overordnet set ærgerlig over det fokus, der har været," siger adm. direktør i statslige Vækstfonen, Rolf Kjærgaard, til EjendomsWatch.

"Nu forstår jeg hvor vigtig frihed er for mig og min trivsel"

SOMMERSERIE: På dagen, hvor Danmark møder Belgien ved EM i fodbold skyder Allan Kehlet Rieck fra den digitale ejendomsformidler Truemarketvalue årets sommerserie på EjendomsWatch i gang. Udover fodbold fylder også et stort projekt i Nordsjælland i hovedet på ham.

Klumme: Mange af Europas byer bliver mere og mere "Københavner"-iseret

På ryggen af coronakrisen er et skifte på vej i Europa, hvor man går væk fra en bil- og handelsorienteret byplanlægning og over til et mere fællesskabs- og sundhedscentreret tilgang, der understøtter en by, hvor man med fordel kan bevæge sig til fods, med cykler eller med offentlig transport, lydet det i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier