EjendomsWatch

Ikoniske kontorsiloer i Nordhavn er tæt på at være færdigudlejede

Den sidst ankomne lejer i NCC's kontorsiloer i Nordhavn i København er den tyske ambassade, der flytter ind sidst i 2017. Dermed er siloerne tæt på færdigudlejet.

Portland Towers. | Foto: PR

Entreprenøren NCC har lejet 1600 kvm kontorlokaler ud i de såkaldte Portland Towers i Nordhavn i København. Det er den tyske ambassade, der efter mere end 60 år flytter fra Østerbro for nu at have hjemme i Nordhavn. Dermed er siloerne tæt på at være fuldt udlejede, fremgår det af en pressemeddelelse fra NCC Property Development.

Nicolai V. Nielsen, der er kundechef i NCC Property Development glæder sig over at kunne byde ambassaden velkommen i det miljøcertificerede kontorhus.

"Vi er stolte af udlejningen til den tyske ambassade og tolker det som en anerkendelse af husets kvaliteter. Det ligger helt i tråd med udlejningen til de øvrige højt profilerede og markante lejere i huset. Samtidig er vi helt overbevist om, at ambassaden vil høste gevinsterne i forhold til trivsel, sundhed og produktivitet, når de flytter i et nyt og certificeret byggeri, hvor indeklimaet er i top," siger Nicolai V. Nielsen i meddelelsen.

Kontorerne er monteret uden på siloerne i 24 meters højde, og i alt er der etableret syv etager, der rummer 11.000 kvm kontorlokaler og 3000 kvm sekundære arealer, fremgår det af meddelelsen.

Blandt de øvrige lejere er Dansk Standard, der er Danmarks standardiseringsorganisation, PA Consulting og corporate finance-rådgivningsfirmaet FIH Partners samt advokatfirmaet Brockstedt-Kaalund.

Det er NCC Property Development, der står bag byggeriet, som har ATP Ejendomme, PFA Pension og Pensiondanmark som investorer, fremgår det videre.

Siloerne ligger på sandkajen, der blev etableret i 1950'erne og 60'erne, og var en del af Københavns Frihavn. De er opført af cementproducenten Aalborg Portland i 1979 til at opbevare cement, der kunne losses og læsses direkte fra skibe ved kajkanten.

Bygningerne lever op til kravene om bæredygtighed i henhold til den britiske Breeam-certificering.

Mere fra EjendomsWatch

International investor skyder kvart milliard i København

En tre år gammel bolig- og erhvervsejendom på Frederiksberg skifter hænder, efter at en fond under LaSalle Investment Management har udset sig aktivet som sin første investering i den danske hovedstad. ”En vigtig milepæl i fondens strategi,” lyder det fra køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier