EjendomsWatch

Ikoniske kontorsiloer i Nordhavn er tæt på at være færdigudlejede

Den sidst ankomne lejer i NCC's kontorsiloer i Nordhavn i København er den tyske ambassade, der flytter ind sidst i 2017. Dermed er siloerne tæt på færdigudlejet.

Portland Towers. | Foto: PR

Entreprenøren NCC har lejet 1600 kvm kontorlokaler ud i de såkaldte Portland Towers i Nordhavn i København. Det er den tyske ambassade, der efter mere end 60 år flytter fra Østerbro for nu at have hjemme i Nordhavn. Dermed er siloerne tæt på at være fuldt udlejede, fremgår det af en pressemeddelelse fra NCC Property Development.

Nicolai V. Nielsen, der er kundechef i NCC Property Development glæder sig over at kunne byde ambassaden velkommen i det miljøcertificerede kontorhus.

"Vi er stolte af udlejningen til den tyske ambassade og tolker det som en anerkendelse af husets kvaliteter. Det ligger helt i tråd med udlejningen til de øvrige højt profilerede og markante lejere i huset. Samtidig er vi helt overbevist om, at ambassaden vil høste gevinsterne i forhold til trivsel, sundhed og produktivitet, når de flytter i et nyt og certificeret byggeri, hvor indeklimaet er i top," siger Nicolai V. Nielsen i meddelelsen.

Kontorerne er monteret uden på siloerne i 24 meters højde, og i alt er der etableret syv etager, der rummer 11.000 kvm kontorlokaler og 3000 kvm sekundære arealer, fremgår det af meddelelsen.

Blandt de øvrige lejere er Dansk Standard, der er Danmarks standardiseringsorganisation, PA Consulting og corporate finance-rådgivningsfirmaet FIH Partners samt advokatfirmaet Brockstedt-Kaalund.

Det er NCC Property Development, der står bag byggeriet, som har ATP Ejendomme, PFA Pension og Pensiondanmark som investorer, fremgår det videre.

Siloerne ligger på sandkajen, der blev etableret i 1950'erne og 60'erne, og var en del af Københavns Frihavn. De er opført af cementproducenten Aalborg Portland i 1979 til at opbevare cement, der kunne losses og læsses direkte fra skibe ved kajkanten.

Bygningerne lever op til kravene om bæredygtighed i henhold til den britiske Breeam-certificering.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier