EjendomsWatch

Aarhus-forstad gør klar til 25.000 nye indbyggere

Aarhus Kommune sender 23.000 etagemeter boliggrunde ud i det første udbud til private investorer. 200 familieboliger i den billigere ende er i støbeskeen.

Aarhus' borgmester Jacob Bundsgaard (S) tager første spadestik til Boligforeningen Ringgårdens byggeri i Lisbjerg Bakke. | Foto: Ritzau Scanpix/Gregers Tycho

Med et udbud af arealer til godt 200 boliger målrettet yngre familier tager Aarhus Kommune hul på den private del af Danmarks største byudviklingsområde Lisbjerg Bakke uden for Aarhus.

Det skriver JP Aarhus.

Der er især fokus på byhuse i form af kædehuse, vinkelhuse eller punkthuse på op til tre etager. De skal give yngre familier mulighed for at etablere sig i Aarhus i stedet for at flytte til nabokommunerne.

"Det her er Aarhus Kommunes bud på en moderne enfamiliebolig. Det sætter en vigtig dagsorden ift. folk, der flytter til nabokommunerne. Det handler om at aflæse en livsstilstendens, og der er efterspørgsel efter denne type bolig. Unge familier gider ikke gå og passe have. De vil gerne have mulighed for et lille privat haveareal, men også adgang til grønne områder og den kollektive trafik. I Lisbjerg har du midtbyen og storbyen i forhaven og naturen lige i baghaven," siger Bente Lykke Sørensen, chef for bolig- og projektudvikling i Aarhus Kommune, til JP Aarhus.

Der står en kvinde bag byggeboom i Aarhus

En efterspørgselsanalyse, som kommunen præsenterede i fjor, viste, at en række borgere i familiealderen søger udenbys for at etablere sig. Bl.a. fordi de her får mere og bedre bolig for pengene sammenlignet med Aarhus, hvor mange af fraflytterne egentlig hellere vil blive boende.

Der er allerede gang i opførelsen af boliger i Lisbjerg Bakke, idet Boligforeningen Ringgården gik i jorden i slutningen af 2015 for at opføre 50 almene rækkehuse i to etager.

Aarhus går fra stor by til storby

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier