EjendomsWatch

70 nye boliger på vej i Hørsholm

På byens gamle sygehusgrund, PH Park, skal der skyde et bofællesskab op, som tegnestuen Vandkunsten skal tegne. Investor er Svanen med hjemsted i Horsens.

Foto: PR-visualisering.

Hørsholm Kommune har indgået en betinget købsaftale med udvikleren af bofællesskaber, Ecovillage, om et nyt boligområde med omkring 70 boliger på byens gamle sygehusgrund, PH Park, oplyser Hørsholm Kommune.

Byggeriet får navnet Strømmen og skal målrettes fællesskabsorienterede mennesker både fra københavnsområdet så vel som lokalt bosiddende, lyder det.

"Her skal være plads til, at børnefamilier kan komme hjem fra København til deres bedsteforældre, her skal være plads til delefamilierne og seniorerne. Rammerne vil også lægge op til det, med et stort fælleshus med kontorpladser, spiseplads, gildesal og fælleskøkken. Selve boligerne vil være kompakte og fleksibelt indrettede, så for eksempel flere børneværelser kan skabes og nedlægges. Vi glæder os helt vildt til at realisere drømmen," lyder det i meddelelsen fra Rikke Amalie Søndler, der står bag Ecovillage, som har den familieejede projektudvikler Svanen Gruppen fra Horsens som investor og Vandkunsten i København som arkitekt.

Borgmester Morten Slotved (K) glæder sig over projektet, som han forventer stor køberinteresse omkring.

Andet udbud, hvor de resterende byggefelter i PH Park udbydes, udsendes i oktober med tilbudsfrist ultimo januar 2019.

"Den fremadrettede proces er tilrettelagt, så der vil være en samprojektering med alle fire byggefelter og terrænprojektet. Det er således planen, at det samlede byggeri kan stå færdigt i starten af 2022," skriver kommunen.

Byens gamle sygehus blev rømmet, da Nordsjællands Hospital blev samlet i Hillerød. Siden blev bygningerne revet ned for at give plads for PH Park, opkaldt efter bysbarnet, arkitekt Poul Henningsen.

Regeringen udpeger helt nye butiksområder omkring hovedstaden

Område til 250 nye Hørsholm-boliger må udbydes på ny

Projektudbyder sætter gang i sit hidtil største projekt

Kommune køber nedlagt politistation for 30 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier