EjendomsWatch

450 nye studieboliger på vej til hovedstaden med Vækstfonden-millioner i ryggen

CPH Village vil komme manglen på studieboliger i København yderligere i møde ved at opføre to nye studiebyer med bæredygtige modulboliger, og igen er Vækstfonden med ombord med millioner i lånekapital. "Urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger," lyder det fra medstifter. (Opdateret)

Ifølge Statens Byggeforsknings Institut, LCA, mere end halveres CO2-udslippet med CPH Villages såkaldte modulboliger i træ sammenlignet med traditionelle studieboliger. | Foto: Vækstfonden

Det syv år gamle selskab CPH Village vil opføre flere studieboliger i København som konsekvens af en gennemført finansieringsrunde. Det skriver det statslige Vækstfonden, der skyder 46 mio. kr. i to nye studiebyer, i en pressemeddelelse.

Studiebyerne, der bærer navnene CPH Village 3 og 4, skal rumme hhv. 100 og 350 nye boliger, og det er ikke første gang, at Vækstfonden skyder lånekapital i projektet.

I januar 2018 åbnede CPH Village sin første klynge af containerboliger i træ til 168 studerende på Refshaleøen, og sidste efterår stod CPH Village 2 klar til 184 nye beboere. Siden 2018 har 9000 studerende skrevet sig op til en CPH Village-bolig.

Michael Deichmann Plesner, medstifter af CPH Village, fortæller til EjendomsWatch, at de kommende projekter bliver placeret ved hhv. Amagerfælledvej som nabo til Københavns Universitet Amager (KUA) og ved Banevingen tæt på Bispebjerg Station.

På Amager forventes der at være indflytning "i det tidlige forår," mens Bispebjerg-delen sandsynligvis står klar næste sommer.

Bedre brug af byens sparsomme jord

Ifølge Michael Deichmann Plesner er det sådan, at "urbanisering forårsager mangel på økonomisk overkommelige boliger."

"Med fleksible ejendomsløsninger, hvor bygninger kan skifte funktion og endda placering, kan vi gøre bedre brug af byens sparsomme jord og være med til at afbøde denne udfordring," siger Michael Deichmann Plesner i meddelelsen.

Vækstfondens begrundelse for at støtte CPH Village er, at man vil være med til "at udvikle fremtidens grønne virksomheder," fortæller Jonas Kristiansen, der har titel af senior director i investeringsfonden.

"Ved at bygge mere bæredygtigt og samtidig give studerende billige boligmuligheder er CPH Village med til at sikre en grønnere fremtid for den danske hovedstad. Det er også grunden til, at vi har skudt kapital i projektet af flere omgange, både for at sikre at det i første omgang blev en realitet, men også at sikre vækst og etablering af flere studiebyer," lyder det fra Jonas Kristiansen.

Udover Michael Deichmann Plesner består ledelsen hos CPH Village af medstifteren Frederik Noltenius Busck. Selskabets mål er inden for fem år at kunne tilbyde i alt 2500 boliger i hovedstaden.

(Artikel opdateret kl. 09:00 med information omkring placering og indflytningsdato samt præcisering af omfang, som var fejlagtigt angivet i pressemeddelelse fra Vækstfonden, rubrik ændret.)

Københavns Kommune vil bygge 12.000 nye studieboliger på 12 år

DSB udlejer værkstedsområde til studieboliger

Alternative løsninger bryder ond boligcirkel

København giver grønt lys for containerboliger til studerende 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier