EjendomsWatch

DSB udlejer værkstedsområde til studieboliger

Værkstedsområdet på Otto Busses Vej i København skal give plads til hundredevis af studieboliger, mens gamle lader i området omdannes, så der kan dyrkes økologiske grøntsager.

CPH Village har tidligere lavet midlertidige studieboliger i containere på Refshaleøen. | Foto: PR.

Det bliver selskabet CPH Village, som står bag containerboliger på Refshaleøen i København, der skal udvikle studieboliger på det 5500 kvm store tidligere værkstedsområde på Otto Busses Vej i hovedstaden.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse onsdag.

DSB udbød området i august 2018, og har nu indgået en aftale med CPH Village, der har lejet sig ind på en 10-årig lejekontrakt og planlægger at bygge boliger i en studielandsby med plads til 200 studerende.

"Ånden i deres projekter er lige det, vi ønsker i området. Nemlig at sætte områdets grønne profil i spil. Samtidig får vi åbnet for københavnerne og andre interesserede med attraktioner, der inviterer indenfor. Yderligere er de med til, at området bliver udnyttet på bedste vis, mens vi venter på den endelige udformning af områdets fremtid," siger Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, i meddelelsen og tilføjer:

"På den lange bane ser jeg blandt andet et miks af boliger og erhverv i området, og her præsenterer vores to nye lejere et ben hver."

Under opførelsen af studieboligerne kommer der fokus på bæredygtige materialer, der harmonerer med resten af området.

"Vores studielandsby på Otto Busses Vej bliver en urban oase på en magisk uopdaget plet midt i København. Vi bygger boligerne i træ, som dels vil rime på den lille skov, vi placerer boligerne i, og samtidig vil de give nyt liv til DSB's flotte, gamle trælader på nabogrunden," siger Frederik Noltenius Busck, medstifter og direktør for CPH Village, i meddelelsen.

Virksomheden Banegaarden, der får huse i nogle gamle trælader, flytter ind i det nye område sammen med CPH Village. Banegaarden har bl.a. Søren Ejlersen, medstifter af måltidskasse-virksomheden Aarstiderne, som initiativtager.

Realdania støtter renoveringen af laderne og istandsættelse af de nærmeste omgivelser med 5 mio. kr.

"I Realdania vil vi gerne være med til at give nyt liv til en stærk bygningsarv. Værkstedsområdet på Otto Busses Vej har en særlig identitet, som giver mulighed for nytænkende byudvikling i unikke rammer," siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i meddelelsen.

Studerende får mulighed for at flytte ind hos DSB 

Kritik af DSB-lovændring: Det er potentielt opgavetyveri

DSB kan i fremtiden selv stå for udvikling af ejendomme 

Alternative løsninger bryder ond boligcirkel

København giver grønt lys for containerboliger til studerende 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier