EjendomsWatch

Heimstaden bygger trecifret antal boliger med klimatilpasset park i det vestjyske

Hirsehaven og Mølleparken er navnet på komponenterne i et Heimstaden-projekt i Esbjerg, der bl.a. tæller lige over 130 boliger fordelt på tre ejendomme. Raundahl & Moesby står for udvikling og entreprenørdelen.

"Vi har igennem hele udviklingen af Hirsehaven haft stort fokus på den grønne dagsorden," lyder det fra entreprenøren Raundahl & Moesby. | Foto: Visualisering / Raundahl & Moesby

Området ved Mølleparkvej i det nordlige Esbjerg danner rammen om et bæredygtigt udviklingsprojekt med Heimstaden som bygherre. Aarhusianske Raundahl & Moesby er udvikler såvel som totalentreprenør på projektet, der bl.a. inkluderer 132 boliger og en klimatilpasset park, skriver Heimstaden i en pressemeddelelse.

Beboelsesdelen, der bærer navnet Hirsehaven, kommer til at bestå af tre karréer på mellem tre og seks etager, der alt i alt løber op i små 12.000 kvm. Ejendommene opføres i tegl og med fladt tag.

Den tilhørende klimatilpassede park Mølleparken skal binde området sammen og vil bl.a. byde på naturlegeplads og et såkaldt LAR-anlæg, der dækker over lokal afledning af regnvand.

"Vi har igennem hele udviklingen af Hirsehaven haft stort fokus på den grønne dagsorden, og projektet vil efter færdiggørelsen blive bæredygtighedscertificeret med Guld på DGNB skalaen," siger Janus Hermansen, projektudvikler hos Raundahl & Moesby, i meddelelsen.

De involverede parter forventer, at første spadestik bliver taget i januar, mens Hirsehavens boliger skal stå indflytningsklar omkring marts 2023.

Archidea Arkitekter har tegnet projektet for Heimstaden, mens ingeniørarbejdet foretages af OBH Gruppen.

Heimstaden runder over 100.000 boliger – men har stadig appetit på at købe mere

Heimstaden vil bruge milliardopkøb til at vokse vest for København 

Heimstaden køber danske ejendomme for 12,1 mia. kr. 

Heimstaden runder 100 milliarder i ejendomme

Heimstaden udvider med opkøb i Jylland som del af vækststrategi 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier