EjendomsWatch

Heimstaden udvider med opkøb i Jylland som del af vækststrategi

Med opkøbet af tre ejendomme i Esbjerg og Vejle forstærker den svenske investor sin indflydelse på det danske boligmarked, hvor man i forvejen ejer for mere end 25 mia. kr.

Ejendommen på Havneparken i Vejle er en del af tre nye opkøb i Jylland, som Heimstaden har foretaget. Foto: PR / Heimstaden

Den norskejede investor Heimstaden, der har hjemsted i svenske Malmö, udvider sin i forvejen betragtelige portefølje af ejendomme i Danmark med to bygninger i Esbjerg og en enkelt i Vejle, som erhvervsmægleren Colliers har formidlet.

Heimstaden skriver i en pressemeddelelse, at der er tale om i alt 113 lejemål, og at sælger er selskabet KTVN, som har Lego-arvingen Casper Kirk Johansen og forretningspartneren Peter Thorsen blandt ejerne.

EjendomsWatch omtalte sidste år, at Heimstaden er blevet landets største private udlejer med over 10.000 boliger til en værdi af over 25 mia. kr., og selskabet ejer i forvejen fire ejendomme i Esbjerg og to i Vejle.

"Vi har fortsat en ambition om at vækste i Danmark, og vi vil rigtig gerne vokse uden for København", siger investeringsdirektør i Heimstaden Christian Fladeland i meddelelsen.

"Det kan være svært at finde de rette investeringsmuligheder, men når vi møder dem, byder vi selvfølgelig til. Det er de tre ejendomme gode eksempler på".

De 113 nyerhvervede lejemål ligger hhv. på adresserne Fynsgade 4-10 og Spangsbjerg Møllevej 18 A-M i Esbjerg samt Havneparken 6-12 i Vejle. Sidstnævnte er den største ejendom med sit boligareal på 4536 kvm, og samlet løber de tre ejendomme op i mere end 10.000 kvm. Lejlighedernes størrelse spænder fra 68 til 140 kvm.

Det seneste regnskab fra Heimstaden viste, at selskabets ejendomme i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Holland har en samlet værdi af 114 mia. svenske kr. svarende til omkring 82 mia. kr. Sidste år alene købte Heimstaden ejendomme i Danmark for knap 6 mia. kr.

Heimstaden-direktør forventer ikke 100 pct. digital fremtid

Heimstaden køber projekt med 248 boliger i Aarhus for stort trecifret millionbeløb

Heimstadens lejeindtægter stiger med 1,5 milliarder

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier