EjendomsWatch

Entreprenør indgår aftale om køb af 185.000 kvm stort areal til nyt havnekvarter i Odense

Den jyske entreprenør- og projektudvikler A. Enggaard har indgået en samarbejdsaftale med Odense Kommune og Lindø Port of Odense omkring købet af syv arealer, der skal danne rammen om udviklingen af det kommende 185.000 kvm store havnekvarter i Odense.

Odense Havn med de syv delområder, som A. Enggaard nu har indgået en samarbejdsaftale omkring. | Foto: Odense Kommune

A. Enggaard har, som omtalt tidligere på måneden af EjendomsWatch, barslet med udviklingsambitioner for Odense Havn, og nu har entreprenør- og udviklingsselskabet formelt indgået en aftale med kommunen og havneselskabet Lindø Port of Odense omkring den kommende 185.000 kvm store bydel. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Samarbejdsaftalen, der skal behandles af byrådet 3. marts, indebærer et fuldt eller delvist salg af de syv havnearealer til A. Enggaard, og fra kommunens side understreger borgmester Peter Rahbæk Juel (S), at man "prioriterer en inddragelsesproces, hvor byens borgere, foreninger og erhvervsliv involveres og engageres i havnens udvikling."

Hos A. Enggaard har man erfaring med udvikling af kvarterer i landets største byer, heriblandt havnekvarterer, og sammen med pensionsselskabet PKA er virksomheden i gang med at opføre en ny bydel et andet sted i Odense, nærmere bestemt Slagteribyen på Rugaardsvej.

"Vi ser et meget stort udviklingspotentiale i Odense generelt og i havneområderne specifikt. Vi er derfor meget tilfredse med den samarbejdsaftale, vi har indgået med Lindø Port of Odense og Odense Kommune, og vi glæder os til over de kommende år og i samarbejde med forskellige pensionskasser at tage fat på arbejdet, hvis alt falder på plads," siger Asger Enggaard i meddelelsen.

Ifølge Carsten Aa, direktør hos grundejeren Lindø Port of Odense, har man med samarbejdsaftalen taget det "første vigtige skridt."

"Vi har investeret massivt i den nye havn ved Lindø, så den i dag er en af verdens største havneaktører i den grønne omstilling. Det gør havnen til vækstmotor for både Fyn og Danmark, og det går hånd i hånd med, at inderhavnen bliver omdannet til en ny bydel, der sammen med havnen kan gøre Odense endnu mere attraktiv for både tilflyttere og yderligere investeringer," lyder det fra Carsten Aa.

Det er bl.a. A. Enggaards tanke, at mindst 30 pct. af det kommende kvarter skal bestå af ejerboliger.

Klumme: Byudvikling af havnearealer har fået klarere retningslinjer 

Investor taler varmt om muligt milliardprojekt på Odense Havn

Medie: Stor handel på vej i Odense

PFA investerer over 300 mio. kr. i Odense-boliger

Odense Havn gør klar til grundsalg med plan om over 2500 boliger 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier