Odense Havn gør klar til grundsalg med plan om over 2500 boliger

I alt ni udviklingsområder bliver løbende sat til salg i havneområdet, der fortsætter udviklingen hen mod et nyt bykvarter i Odense.
Foto: PR
Foto: PR

Udviklingen fortsætter i Odenses havneområde, som i disse år undergår en forvandling fra industrihavn til en ny bæredygtig bydel. Nu skal i alt ni udviklingsområder sælges i bidder, så udbud og efterspørgsel hænger sammen, lyder det selskabet Odense Havn i en pressemeddelelse.

"Odense er i rivende udvikling. Vi har udarbejdet denne plan sammen med Odense Kommune og Werk Arkitekter. Med sin unikke beliggenhed bliver det en både grøn, blå og urban bydel med spændende byrum og kulturelle aktiviteter, som alle i Odense vil kunne nyde og få glæde af," siger Tony Hamilton, chef for ejendomsudvikling hos Odense Havn, i meddelelsen.

Det samlede grundareal for udviklingsområdet er på 35 hektar. Af dem er 28 hektar afsat til ny bebyggelse svarende til ca. 300.000 etagemeter. Det bliver med tiden til 2500-3000 boliger, kontorer, serviceerhverv, butikker, restaurationer og kultur samt to parkeringshuse.

"Vores fokus har været på at bevare havnen som en levende bydel for alle aldersgrupper og alle indkomstgrupper," siger Tony Hamilton.

Mægler melder om stor interesse

Ifølge Morten Nielsen, partner og erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Odense, vækker udviklingen på Odense Havn interesse hos projektudviklere og investorer.

"Den store mængde af projektmuligheder tiltrækker landets projektudviklere. Men det øgede fokus på Odense gør også, at vi oplever flere og flere udenbys investorer, der gerne vil købe færdigbyggede ejendomme – lige nu har vi over 150 opskrevet i vores køber-/lejerkartotek, der aktivt søger boligudlejningsejendomme i Odense," siger Morten Nielsen i meddelelsen.

Den endelige omdannelse af Odense Havn forventes af være færdiggjort i 2027.

Havnedirektør vil sælge fra i små bidder for at sikre kvaliteten

Nordmænd vil bygge 10 etager på Odense Havn

Niels Thorborg investerer i boligprojekt i Odense

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også