EjendomsWatch

Aarhus-højhuse på pause til sommeren 2018

Til sommer kan Aarhus Kommune være klar med en oversigt over, hvor høje nye planlagte byggerier må være ifølge den nye planlov.

Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Først i sommeren 2018 kender Aarhus Kommune de konkrete konsekvenser af den nye lugtparagraf i planloven for kommende højhuse tæt på havnen. Det skriver JP Aarhus.

Torsdag fastslog erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard (S), at der i forligskredsen bag den nye planlov ikke er opbakning til at ændre lovens til lugtparagraf. Dermed kan nye lokalplaner i områder med eventuelle lugtgener fra virksomheder hverken godkendes eller helt afskrives, før kommunen har kortlagt omfanget af lugtproblemer på de enkelte matrikler.

"Byrådet kan ikke godkende planlægning i disse områder, før vi har fået udlagt såkaldte konsekvenszoner. Derfor er der også konkrete projekter, som i første omgang må bremses," siger Luise Pape Rydahl, leder af Center for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune, til JP Aarhus.

Kommunen går nu i gang med at kortlægge alle lugt-, støj- og støvgener på havnen. Derefter vil andre industriområder i byen blive kortlagt, og den del af arbejdet er først færdigt i slutningen af næste år eller i begyndelsen af 2019.

Christiansborg fastholder nej til højhuse

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

Ny Colliers-mægler har ambitioner om at trække stærke brands til Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier