EjendomsWatch

Aarhus-højhuse på pause til sommeren 2018

Til sommer kan Aarhus Kommune være klar med en oversigt over, hvor høje nye planlagte byggerier må være ifølge den nye planlov.

Først i sommeren 2018 kender Aarhus Kommune de konkrete konsekvenser af den nye lugtparagraf i planloven for kommende højhuse tæt på havnen. Det skriver JP Aarhus.

Torsdag fastslog erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i et brev til borgmester Jacob Bundsgaard (S), at der i forligskredsen bag den nye planlov ikke er opbakning til at ændre lovens til lugtparagraf. Dermed kan nye lokalplaner i områder med eventuelle lugtgener fra virksomheder hverken godkendes eller helt afskrives, før kommunen har kortlagt omfanget af lugtproblemer på de enkelte matrikler.

"Byrådet kan ikke godkende planlægning i disse områder, før vi har fået udlagt såkaldte konsekvenszoner. Derfor er der også konkrete projekter, som i første omgang må bremses," siger Luise Pape Rydahl, leder af Center for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune, til JP Aarhus.

Kommunen går nu i gang med at kortlægge alle lugt-, støj- og støvgener på havnen. Derefter vil andre industriområder i byen blive kortlagt, og den del af arbejdet er først færdigt i slutningen af næste år eller i begyndelsen af 2019.

Christiansborg fastholder nej til højhuse

Stank, støj og støv stopper store byggeplaner i Aarhus

Ny Colliers-mægler har ambitioner om at trække stærke brands til Aarhus

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier