EjendomsWatch

Opsving fylder fabrikslokaler i Østjylland

Tomgangen i østjyske lagerbygninger og fabrikshaller er på det laveste niveau i mere end otte år, viser nye tal. Opsvinget og nethandel driver udviklingen, lyder det fra erhvervsmægler.

Virksomhederne i Aarhus og det øvrige Østjylland efterspørger lagerhaller, logistikbygninger og produktionslokaler. Det fremgår af nye data fra Ejendomstorvet.dk, mæglernes fælles portal for erhvervslokaler.
I øjeblikket står kun 3,4 pct. af lager- og produktionslokalerne tomme i Østjylland. Man skal helt tilbage til starten af 2009 for at finde lavere tomgang.

"Der har været fald i tomgangen stort set hvert eneste kvartal siden januar 2015, så fremgangen for de østjyske virksomheder lader til at være ret stabil," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk, i en pressemeddelelse.

Mads Thomsen, erhvervsrådgiver og specialist i industriejendomme hos Nybolig Erhverv Aarhus, forklarer, at jo tættere man kommer på Aarhus, desto sværere er det at finde lokaler. Især mindre industrilokaler på 500-2500 kvm er en meget omsættelig vare, og nethandlen har givet rift om velbeliggende, moderne logistikejendomme, forklarer han.

Lejestigninger lader vente på sig

Trods den stigende efterspørgsel på industrilokaler i Østjylland har lejeniveauet ifølge Ejendomstorvet.dk været stort set uændret det seneste år.

"Med finanskrisen i baghovedet har virksomhederne ikke turdet at sætte sig for hårdt i det. Men med det begrænsede udbud er priserne på vej til at stige, og vi har for nylig indgået en tiårig lejekontrakt; så lang tid ville virksomhederne ikke binde sig før," siger Mads Thomsen fra Nybolig Erhverv Aarhus i pressemeddelelsen.

I hele landet findes 103,5 mio. kvm industrilokaler, og heraf ligger 16,2 mio. eller knap en sjettedel i Aarhus og de øvrige østjyske kommuner. Dermed har Østjylland næstflest industriarealer blandt de 11 landsdele, som Danmarks Statistik opdeler kongeriget i — kun overgået af Sydjylland.

Færre tomme butikker i Østjylland

Ejendomsportal lancerer kontorsatsning

Ejendomsportal formidler erhvervslejemål for et tocifret milliardbeløb

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier