EjendomsWatch

Ny direktør peger på to væsentlige opgaver i Bygningsstyrelsen

Rasmus Brandt Lassen peger selv på to væsentlige opgaver i sit kommende job. Den nye direktør overtager stolen efter Gyrithe Saltorp, som blev fyret i november grundet budgetoverskridelser.

Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen fra d. 1. april Foto: PR

Rasmus Brandt Lassen, der indtager sin nye rolle som direktør i Bygningsstyrelsen den 1. april, er godt klar over, at det bliver et job, hvor der er store konsekvenser af de beslutninger, han træffer – men det tager han roligt, siger han i et interview til Berlingske.

Bygningsstyrelsens kommende direktør peger på to væsentlige hovedopgaver:

"Der er en kæmpe opgave med facility management, der skal samles på tværs af stabene. Et andet stort område handler om at styrke bygherrefunktionen, hvor der skal fokuseres på risikoeksponeringen i forhold til de andre aktører i en byggesag," siger Rasmus Brandt Lassen til Berlingske, som han også fortæller, at han agter at tage den læring Bygningsstyrelsen har gjort sig i tidligere, problemfyldte sager med, når beslutninger skal træffes.

Det var en fordyrelse på foreløbig 1,3 mia. kr. i forbindelse med Bygningsstyrelsens opførelse af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet, der kostede styrelsens tidligere direktør, Gyrithe Saltorp, jobbet i november.

Rasmus Brandt Lassen overtager direktørposten fra den konstituerende direktør i styrelsen Kristian Lyk-Jensen, der udgør direktionen sammen med vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsen oplyser at have en ejendomsportefølje på 4 mio. kvm, fordelt på 1800 lejemål og har igangværende byggesager for 16 mia. kr.

Bygningsstyrelsen henter ny direktør eksternt

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier