EjendomsWatch

Ny direktør peger på to væsentlige opgaver i Bygningsstyrelsen

Rasmus Brandt Lassen peger selv på to væsentlige opgaver i sit kommende job. Den nye direktør overtager stolen efter Gyrithe Saltorp, som blev fyret i november grundet budgetoverskridelser.

Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen fra d. 1. april Foto: PR

Rasmus Brandt Lassen, der indtager sin nye rolle som direktør i Bygningsstyrelsen den 1. april, er godt klar over, at det bliver et job, hvor der er store konsekvenser af de beslutninger, han træffer – men det tager han roligt, siger han i et interview til Berlingske.

Bygningsstyrelsens kommende direktør peger på to væsentlige hovedopgaver:

"Der er en kæmpe opgave med facility management, der skal samles på tværs af stabene. Et andet stort område handler om at styrke bygherrefunktionen, hvor der skal fokuseres på risikoeksponeringen i forhold til de andre aktører i en byggesag," siger Rasmus Brandt Lassen til Berlingske, som han også fortæller, at han agter at tage den læring Bygningsstyrelsen har gjort sig i tidligere, problemfyldte sager med, når beslutninger skal træffes.

Det var en fordyrelse på foreløbig 1,3 mia. kr. i forbindelse med Bygningsstyrelsens opførelse af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet, der kostede styrelsens tidligere direktør, Gyrithe Saltorp, jobbet i november.

Rasmus Brandt Lassen overtager direktørposten fra den konstituerende direktør i styrelsen Kristian Lyk-Jensen, der udgør direktionen sammen med vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsen oplyser at have en ejendomsportefølje på 4 mio. kvm, fordelt på 1800 lejemål og har igangværende byggesager for 16 mia. kr.

Bygningsstyrelsen henter ny direktør eksternt

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier