EjendomsWatch

Ny direktør peger på to væsentlige opgaver i Bygningsstyrelsen

Rasmus Brandt Lassen peger selv på to væsentlige opgaver i sit kommende job. Den nye direktør overtager stolen efter Gyrithe Saltorp, som blev fyret i november grundet budgetoverskridelser.

Rasmus Brandt Lassen, direktør i Bygningsstyrelsen fra d. 1. april Foto: PR

Rasmus Brandt Lassen, der indtager sin nye rolle som direktør i Bygningsstyrelsen den 1. april, er godt klar over, at det bliver et job, hvor der er store konsekvenser af de beslutninger, han træffer – men det tager han roligt, siger han i et interview til Berlingske.

Bygningsstyrelsens kommende direktør peger på to væsentlige hovedopgaver:

"Der er en kæmpe opgave med facility management, der skal samles på tværs af stabene. Et andet stort område handler om at styrke bygherrefunktionen, hvor der skal fokuseres på risikoeksponeringen i forhold til de andre aktører i en byggesag," siger Rasmus Brandt Lassen til Berlingske, som han også fortæller, at han agter at tage den læring Bygningsstyrelsen har gjort sig i tidligere, problemfyldte sager med, når beslutninger skal træffes.

Det var en fordyrelse på foreløbig 1,3 mia. kr. i forbindelse med Bygningsstyrelsens opførelse af Niels Bohr-bygningen på Københavns Universitet, der kostede styrelsens tidligere direktør, Gyrithe Saltorp, jobbet i november.

Rasmus Brandt Lassen overtager direktørposten fra den konstituerende direktør i styrelsen Kristian Lyk-Jensen, der udgør direktionen sammen med vicedirektør Signe Primdal Lyndrup.

Bygningsstyrelsen oplyser at have en ejendomsportefølje på 4 mio. kvm, fordelt på 1800 lejemål og har igangværende byggesager for 16 mia. kr.

Bygningsstyrelsen henter ny direktør eksternt

Direktør i Bygningsstyrelsen fyret

Prisen for Mærsk Tårnet skyder i vejret på grund af fejl

Universitet varsler retssag mod staten i milliardbyggeri

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Omdannelsen af DSB's gamle godsterminal i København var blandt nyhederne fra EjendomsWatch i den forløbne uge, hvor også pensionsmidler tilflød Aarhus, et højhusprojekt i København blev skudt til hjørne, Aalborg slog et slag for kulturen og hvor advokater og andre rådgivere fik en opsang efter dette års ejendomsmesse Mipim.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier