EjendomsWatch

Rigsrevisionen kigger skandalebyggerier efter i sømmene

Folketingets statsrevisorer har bedt om en granskning af statens kuldsejlede milliardbyggerier til universiteterne.

Niels Bohr Bygningen. | Foto: /ritzau/Jens Dresling

Rigsrevisionen bliver sat til at kulegrave statens fejlslåede nybyggerier til universiteterne, skriver Politiken. Det sker, efter mediet har afdækket massive forsinkelser og budgetoverskridelser i milliardklassen samt fejlbehæftede bygninger til særligt Københavns Universitet (KU) og Aalborg Universitet.

Peder Larsen (SF), formand for Folketingets statsrevisorer, siger, at statsrevisorerne er enige om at få iværksat en granskning af nogle af de fejlslagne anlægsprojekter, som Bygningsstyrelsen er bygherre på.

"Der er blandt statsrevisorerne enighed om at få vores ønske sat på skrift og overbragt det til Rigsrevisionen. Problemerne ser ikke alene ud til at være omkring Bohr-bygningen, men også andre byggerier, som Bygningsstyrelsen er involveret i, og det gør kun vores ønske om en undersøgelse endnu mere aktuel. Der behøver ikke være begået de samme fejl alle steder, men det er vigtigt, at vi i fremtiden kan lære af fortiden. Nu skal vi ikke konkludere noget på forhånd, men for mig ligner det her jo en gigantisk skandale," siger Peder Larsen til Politiken.,

Værst ramt er Niels Bohr Bygningen til KU, der indtil videre står til at blive massivt forsinket og overskredet med næsten 1 mia. kr. – en budgetforøgelse på 63 pct. Også anlægsbudgettet til projektet Mærsk Tårnet er sprængt flere gange, og offentligheden kan indtil videre ikke få indblik i størrelsen på den seneste ekstrabevilling i 2015, som også ser ud til at blive overskredet.

Medie: Statsligt byggeri bliver en milliard dyrere end ventet

Aarsleff skal feje op efter fyret entreprenør

Staten fyrer entreprenør fra milliardbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier