EjendomsWatch

Private penge finansierer fremtidens plejeboliger

Institutionelle og andre private investorer har kig på plejehjemsprojekter. Lempelser af lovgivningen har gjort det mere attraktivt.

Foto: Polfoto Thomas Borberg

Flere private investorer kaster sig over byggeri og drift af plejehjem, skriver Berlingske. Blandt de nye projekter er et plejehjem i nordsjællandske Frederikssund, der bliver opført i et samarbejde mellem Attendo, en svensk operatør af plejehjem, og Scandinavian Property Development, der kommer med kapitalen.

"Vi er i fremskredne dialoger med et par andre kommuner. Scandinavian Property Development har vi også samarbejdet med i Sverige, så de har forståelsen for, hvordan vi ønsker det. Men der er en lang række både private og institutionelle investorer, der for øjeblikket har kig på det her," siger Lasse Ernst, chef for Attendo Friplejebolig Danmark, til Berlingske.

Attendo og Scandinavian Property Development mener selv at være de første, som anvender en lempelse af friplejeloven, der blev vedtaget for to år siden. Lempelsen giver mulighed for, at operatøren af private plejehjem lejer sig ind, hvilket åbner op for at koble operatør og investor, der står som bygherre og senere udlejer på en langvarig kontrakt.

Lovændringen betød også et farvel til den kvote, der tidligere var på ustøttede plejeboliger, således at alle certificerede aktører kan gå i gang. Samtidig blev der åbnet mulighed for at aftale med kommunen, at private plejehjem indgår i det samlede kommunale udbud, mens der blev introduceret en takstmodel, hvor kommunen giver et tilskud til plejedelen svarende til den udgift, kommunen har på andre plejehjem.

EjendomsWatch har tidligere talt med Michael Nielsen, direktør hos ATP Ejendomme, om pensionskassens planer for seniorboliger.

ATP skyder første del af ny boligstrategi i gang

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Almen aktør ser stort behov for seniorboliger i Aalborg

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier