EjendomsWatch

Ældres organisationer advarer om mangel på boliger

Trods de mange seniorbolig-projekter, der skyder op, er boliger til ældre mennesker fortsat en mangelvare, mener ældreorganisationer. Faglige Seniorer vil have boligselskaber og kommuner på banen. Flere kommuner afviser mangel.

Når huset bliver for stort, eller haven er svær at overkomme, melder spørgsmålet sig om, hvor man skal bo.

Det optager mange seniorer, siger Palle Smed, der er direktør i Faglige Seniorer, der repræsenterer LO-medlemmer, der er gået på efterløn eller pension.

Og det kan være svært at finde en seniorvenlig bolig, mener Palle Smed.

"Der er blevet bygget alt for få seniorvenlige boliger de seneste år. Og der vil ikke alene være et behov for et sted, de kan bo, men også et behov for boliger, der er indrettet på en sådan måde, at man kan blive gammel i eget hjem," siger han til DR Syd.

Her skal både boligselskaber og kommuner på banen, mener han.

Palle Smed bakkes op af Ældre Sagen.

"Det er kommunens ansvar at handle på den her udvikling. Det er dem, der i sidste ende skal give den ekstra pleje, som der vil blive behov for, hvis der ikke bliver bygget flere boliger," siger Anna Wilruth, der er konsulent i Ældre Sagen til DR Syd.

I de otte kommuner i Syd- og Sønderjylland er godt 21 procent af borgerne over 65 år.

Formand for seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Preben Stom (S), genkender ikke, at der skulle mangle seniorvenlige boliger lige nu.

Men han vil løbende tale med boligforeningerne om udviklingen:

"Vi skal i dialog med boligforeninger om, hvad vi kan bygge. Men det er vigtigt, at det også er boliger, der kan lejes ud, for ellers står boligforeningerne jo med et tab," siger han til DR Syd.

Under kontrol

I Esbjerg Kommune er udviklingen under kontrol. Det mener formand for Sundhed- og Omsorgsudvalget, Henning Ravn (V).

Han fortæller, at kommunen i forbindelse med bygningen af et nyt plejecenter i Esbjerg har lavet en udstykning i tilknytning hertil, hvor der netop vil blive bygget seniorvenlige boliger.

"Hvert eneste kvartal får vi også en opgørelse over, hvor mange der står og ønsker en seniorvenlig bolig, og om vi har boliger til dem. Vi følger det altså meget nøje," siger han til DR Syd.

Bygge og boliselskabet Domea, der blandt andet bygger lejeboliger i Syd- og Sønderjylland bekræfter, at der er en efterspørgsel på seniorvenlige boliger, men ikke en decideret boligmangel. Det fortæller Regionsdirektør, Erik Godtfredsen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR Syd)

Sjælsø og Balder lancerer nyt koncept for seniorboliger 

Fynske boligselskaber vil bygge seniorbofællesskaber 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier