EjendomsWatch

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Link Arkitektur har udviklet en model til bofællesskaber for seniorer. Første projekt bliver bygget i Aalborg.

Det nye seniorbofællesskab på Fyrkildevej er en del af en omfattende renovering og udvidelse af et stort boligområde i Aalborg Øst. | Foto: PR-visualisering

Himmerland Boligforening og Realdania bygger et nyt, alment bofællesskab for seniorer på Fyrkildevej i den østlige del af Aalborg. Konceptet bag byggeriet står Link Arkitektur for, skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

Hos Link Arkitektur tror man på et stort potentiale for at rulle konceptet yderligere ud i den almene boligmasse.

"Seniorbofællesskaber er en mulighed over hele landet og i alle typer kontekst. Gennem analyser og studier af boligen og livet i boligen har vi identificeret de vigtigste parametre for det gode seniorbofællesskab," siger Lotte Rolighed, arkitekt og segmentchef for bolig hos Link Arkitektur, i meddelelsen.

Link Arkitektur henviser til undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) og Realdania. De viser, at op mod 200.000 danskere over 60 år er interesserede i at bo i bofællesskaber, mens udbuddet på landsplan i øjeblikket er 7000 boliger, hvor seniorer kan bo i en komplet, egen bolig kombineret med muligheden for at tilvælge socialt samvær efter behov.

Link Arkitekturs danske afdeling skiftede navn i februar 2017 fra Aarhus Arkitekterne, som blev opkøbt i december 2016.

Arkitekter vinder rammeaftale til en værdi af 150 mio. kr.

Aarhus-arkitekter skal tegne 72 boliger

Arkitektgigant køber Aarhus Arkitekterne

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier