EjendomsWatch

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Link Arkitektur har udviklet en model til bofællesskaber for seniorer. Første projekt bliver bygget i Aalborg.

Det nye seniorbofællesskab på Fyrkildevej er en del af en omfattende renovering og udvidelse af et stort boligområde i Aalborg Øst. Foto: PR-visualisering

Himmerland Boligforening og Realdania bygger et nyt, alment bofællesskab for seniorer på Fyrkildevej i den østlige del af Aalborg. Konceptet bag byggeriet står Link Arkitektur for, skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

Hos Link Arkitektur tror man på et stort potentiale for at rulle konceptet yderligere ud i den almene boligmasse.

"Seniorbofællesskaber er en mulighed over hele landet og i alle typer kontekst. Gennem analyser og studier af boligen og livet i boligen har vi identificeret de vigtigste parametre for det gode seniorbofællesskab," siger Lotte Rolighed, arkitekt og segmentchef for bolig hos Link Arkitektur, i meddelelsen.

Link Arkitektur henviser til undersøgelser fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) og Realdania. De viser, at op mod 200.000 danskere over 60 år er interesserede i at bo i bofællesskaber, mens udbuddet på landsplan i øjeblikket er 7000 boliger, hvor seniorer kan bo i en komplet, egen bolig kombineret med muligheden for at tilvælge socialt samvær efter behov.

Link Arkitekturs danske afdeling skiftede navn i februar 2017 fra Aarhus Arkitekterne, som blev opkøbt i december 2016.

Arkitekter vinder rammeaftale til en værdi af 150 mio. kr.

Aarhus-arkitekter skal tegne 72 boliger

Arkitektgigant køber Aarhus Arkitekterne

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier