Fynske boligselskaber vil bygge seniorbofællesskaber

Både Civica og FAB er klar til at bygge seniorbofællesskaber i Odense, hvis kommunen vil levere 10 pct. af anlægssummen.
Jens Pilholm, direktør i Civica. | Foto: PR
Jens Pilholm, direktør i Civica. | Foto: PR

Både Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, der er Odenses to store almene boligforeninger, er parate til at bygge nye seniorbofællesskaber i byen, hvis der kan samles opbakning i byrådet, skriver Fyens Stiftstidende. For at bygge nye almene boligbyggerier skal kommunen stille en garanti for 10 pct. af anlægssummen, og derfor er boligselskaberne afhængig af, at kommunen er med, når der skal bygges nyt.

"Vi har i flere år mærket, at efterspørgslen efter seniorbofællesskaber er stor. Civica har lige byggget i Middelfart, og der var en kollosal riftom de 16 boliger. Til åbent hus blev vi fuldstændig løbet over ende. Seniorbofællesskaber er voldsomt populært, og det er ærgerligt, at vi ikke kan få hul på det her i Odense," siger Jens Pilholm, direktør i Civica, til Fyens Stiftstidende.

Han mener, at seniorboligerne giver cirkulation i boligmassen, hvor folk kan komme ud af større boliger. Hos FAB påpeger direktør Jacob Michaelsen, at Aarhus og Aalborg Kommuner har været bedre til at støtte byggerier af både familieboliger og seniorbofællesskaber.

Boligselskaberne har igennem længere tid modtaget et stigende antal henvendelser, og de forventer kun flere i fremtiden, når der kommer flere ældre. Mange af dem, der tager kontakt, er ifølge Jacob Michaelsen ressourcestærke ældre, der selv er villige til at lave en masse benarbejde for sagen.

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Pensionsselskaber skyder millioner i nye boformer til aktive seniorer

Civica høster frugten af ny byggeafdeling

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også