EjendomsWatch

Fynske boligselskaber vil bygge seniorbofællesskaber

Både Civica og FAB er klar til at bygge seniorbofællesskaber i Odense, hvis kommunen vil levere 10 pct. af anlægssummen.

Jens Pilholm, direktør i Civica. | Foto: PR

Både Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, der er Odenses to store almene boligforeninger, er parate til at bygge nye seniorbofællesskaber i byen, hvis der kan samles opbakning i byrådet, skriver Fyens Stiftstidende. For at bygge nye almene boligbyggerier skal kommunen stille en garanti for 10 pct. af anlægssummen, og derfor er boligselskaberne afhængig af, at kommunen er med, når der skal bygges nyt.

"Vi har i flere år mærket, at efterspørgslen efter seniorbofællesskaber er stor. Civica har lige byggget i Middelfart, og der var en kollosal riftom de 16 boliger. Til åbent hus blev vi fuldstændig løbet over ende. Seniorbofællesskaber er voldsomt populært, og det er ærgerligt, at vi ikke kan få hul på det her i Odense," siger Jens Pilholm, direktør i Civica, til Fyens Stiftstidende.

Han mener, at seniorboligerne giver cirkulation i boligmassen, hvor folk kan komme ud af større boliger. Hos FAB påpeger direktør Jacob Michaelsen, at Aarhus og Aalborg Kommuner har været bedre til at støtte byggerier af både familieboliger og seniorbofællesskaber.

Boligselskaberne har igennem længere tid modtaget et stigende antal henvendelser, og de forventer kun flere i fremtiden, når der kommer flere ældre. Mange af dem, der tager kontakt, er ifølge Jacob Michaelsen ressourcestærke ældre, der selv er villige til at lave en masse benarbejde for sagen.

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Pensionsselskaber skyder millioner i nye boformer til aktive seniorer

Civica høster frugten af ny byggeafdeling

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier