EjendomsWatch

Fynske boligselskaber vil bygge seniorbofællesskaber

Både Civica og FAB er klar til at bygge seniorbofællesskaber i Odense, hvis kommunen vil levere 10 pct. af anlægssummen.

Jens Pilholm, direktør i Civica. | Foto: PR

Både Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, der er Odenses to store almene boligforeninger, er parate til at bygge nye seniorbofællesskaber i byen, hvis der kan samles opbakning i byrådet, skriver Fyens Stiftstidende. For at bygge nye almene boligbyggerier skal kommunen stille en garanti for 10 pct. af anlægssummen, og derfor er boligselskaberne afhængig af, at kommunen er med, når der skal bygges nyt.

"Vi har i flere år mærket, at efterspørgslen efter seniorbofællesskaber er stor. Civica har lige byggget i Middelfart, og der var en kollosal riftom de 16 boliger. Til åbent hus blev vi fuldstændig løbet over ende. Seniorbofællesskaber er voldsomt populært, og det er ærgerligt, at vi ikke kan få hul på det her i Odense," siger Jens Pilholm, direktør i Civica, til Fyens Stiftstidende.

Han mener, at seniorboligerne giver cirkulation i boligmassen, hvor folk kan komme ud af større boliger. Hos FAB påpeger direktør Jacob Michaelsen, at Aarhus og Aalborg Kommuner har været bedre til at støtte byggerier af både familieboliger og seniorbofællesskaber.

Boligselskaberne har igennem længere tid modtaget et stigende antal henvendelser, og de forventer kun flere i fremtiden, når der kommer flere ældre. Mange af dem, der tager kontakt, er ifølge Jacob Michaelsen ressourcestærke ældre, der selv er villige til at lave en masse benarbejde for sagen.

Boligselskab tester nyt koncept for seniorboliger

Pensionsselskaber skyder millioner i nye boformer til aktive seniorer

Civica høster frugten af ny byggeafdeling

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier