Milliardær vil droppe havneprojekt

En fredning af havnegrund i Svendborg sætter en foreløbig stopper for byggeprojekt med nye lejligheder til 250 mio. kr. Kan vi ikke bygge rentabelt, må grunden stå ubenyttet hen, lyder det fra manden bag.
I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto
I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Den Svendborg-bosatte milliardær Erik Skjærbæk er nu for alvor ved at opgive et større ejendomsprojekt i hjembyen, skriver Børsen. Fire måneder efter at have købt en tidligere industrigrund på havnen i Svendborg er ejendommene på grunden blevet fredet, hvilket umiddelbart gør projektet urentabelt.

"Vi vil gerne gøre noget godt. Men vi er entreprenører, så hvis vi skal gøre noget, skal der være en bundlinje i det. Hvis vi ikke kan få gang i noget byggeri, der er rentabelt, så bliver der ikke sat gang i noget. Så lukker vi området," siger Erik Skjærbæk til Børsen.

Erik Skjærbæk er ellers parat til at investere 200-250 mio. kr. i projektet. Det skal omfatte både renovering af de tidligere pakhuse på grunden samt nybyggeri af moderne ejerlejligheder med havudsigt, men med fredningen stiger omkostningerne i pris.

Fredningen er sket, efter en privat borger anmeldte havnegrunden til Slots- og Kulturstyrelsen med et ønske om fredning. Styrelsen havde allerede kig på Baagøe & Ribers Plads tilbage i 2008, men det er først nu, at man har taget stilling til den fynske havnegrund. Ifølge Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, har fredingen intet med Erik Skjærbæks køb af samt planer med grunden at gøre.

Ejer har mistet troen på sydfynsk havneprojekt

Milliardærs sydfynske havneprojekt møder igen udfordringer

Lokal milliardær køber endnu en sydfynsk ejendom

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også