EjendomsWatch

Boligselskab vil sælge nybyggeri til private investorer

20-25 af 118 planlagte lejligheder i Svendborg skal sælges som ejerboliger, hvis der findes en privat investor. Det skal sikre en blandet sammensætning af beboere i det 200 mio. kr. dyre projekt, lyder begrundelsen.

Foto: Vandkunsten

Siden Boligselskabet BSB Svendborg og Domea.dk i marts præsenterede planerne om at rive den gamle Nordre Skole i Svendborg ned og opføre det nye lejlighedsbyggeri "Borgen" med 118 almene boliger, har man ændret planerne, så 20-25 af lejlighederne skal være ejerboliger. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk, forklarer, at man i foråret besluttede at forsøge at finde en privat investor til 20-25 af de 118 lejligheder. Det er sket i samråd med Svendborg Kommune. Det sker for at få en mere blandet sammensætning af beboerne.

"Vi laver mange nye almene boliger i de år her, og vi kan konstatere, at vi har en overvægt af seniorer og unge børnefamilier, men at vi mangler mellemgruppen af dynamiske folk. De tiltrækkes typisk af det private ejerboligmarked, og af at man ikke behøver at stå et bestemt antal år på en venteliste," siger Karsten Pedersen til Fyens Stiftstidende.

Er der ikke interesse fra private investorer, bliver samtlige 118 boliger i stedet bygget som almene. Det er planen, at byggeriet, som er tegnet arkitektfirmaet Vandkunsten, skal indledes i efteråret 2018 med indflytning i slutningen af 2019 eller starten af 2020. Projektet inkluderer også en dagligvarebutik og kommer til at koste omkring 200 mio. kr.

Skole bliver til 118 familieboliger på Sydfyn

Fynsk boligrenovering løber op i 200 mio. kr.

Svendborg bygger hel by til demente

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Fair eller forkastelige huslejestigninger?

Lejerne har haft fordel af, at deres disponible indkomst er steget mere end nettoprisindekset hvert år fra 2016-2021. I år er fordelen så forsvundet. Men er det rimeligt med en ad hoc-suspendering af kontraktvilkårene, spørger rådgivere fra Colliers i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier