EjendomsWatch

Fynsk projektudvikler vil bygge havneboliger

Svendborg Havn skal have nybyggeri med butik i bunden og lejligheder ovenpå, lyder det fra koncernchef. Projektet vil skyde op i nærheden af milliardærs projekt, som har oplevet politisk modvind på grund af netop byggehøjde.

Foto: Colourbox

Projektudvikleren Guldfeldt har købt den tomme grund mellem Rema 1000 og Føtex på Lerchesvej tæt på Svendborg Havn, skriver Fyens Stiftstidende. Her skal opføres en bygning med butik i bunden og mellem 24 og 30 lejligheder ovenpå.

"Vi har købt grunden, fordi vi ser en mulighed for at udvikle det hjørne, som ligger over for Føtex og tæt på havnen. Nu kommer Simac ned til havnen, og Skjærbæk bygger boliger på den grund, han har på Jessens Mole. Pludselig bliver Svendborg Havn mere interessant, og det har vi lyst til at være med i," siger Claus Larsen, koncernchef hos Guldfeldt, til Fyens Stiftstidende.

Guldfeldt vil enten sælge bygningen eller udleje lejemålene. Først skal projektudvikleren have en lokalplan på plads.

Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune, er positiv over for planerne, men vil ikke garantere, at byggeriet kan nå den ønskede volumen. Det drejer sig blandt andet om byggeriets højde samt projektets til pasning til resten af havneområdet.

Milliardæren Erik Skjærbæks ES Ejendomme har også store udfordringer med at komme igennem med sine byggeplaner på Svendborg Havn.

Ejer har mistet troen på sydfynsk havneprojekt

Milliardærs sydfynske havneprojekt møder igen udfordringer

Boligselskab vil sælge nybyggeri til private investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier