EjendomsWatch

Milliardærs sydfynske havneprojekt møder igen udfordringer

Kulturstyrelsen lægger op til en meget vidtgående fredning af grund på havnen i Svendborg. Det kan få betydning for erhvervsmanden Erik Skjærbæks byggeplaner.

I 2008 solgte Erik Skjærbæk sammen med partneren Jan Struve virksomheden Svendborg Brakes til kapitalfonden Doughty Hanson for 3,4 mia. kr. | Foto: Jesper Mortensen/Polfoto

Planerne om at opføre et større bolig- og erhvervsbyggeri på Kullinggade i Svendborg kan være kuldsejlet, før de første håndværkere rykker ind på den store havnegrund. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det sker efter, at Slots-og Kulturstyrelsen i en dugfrisk afgørelse har lagt op til en fredning af flere bygninger og hele miljøet på grunden. Fredningsplanerne sendes nu i høring frem til den 2. januar næste år, men styrelsen lægger op til, at seks navngivne bygninger bliver fredet i området.

Grunden tilhører ES Ejendomme, der er ejet af erhvervsmanden Erik Skjærbæk, men han har ikke ønsket at udtale sig til Fyens Stiftstidende omkring sagen. Aftalen om at bygge på grunden kom ellers på plads i sommeren 2016 efter længere tids politiske forhandlinger om højden på projektet.

I marts 2017 købte ES Ejendomme også en boligudlejningsejendom med 56 lejligheder ved navn Bio-karréen ved havnen i Svendborg. Opkøbet var Erik Skjærbæks femte i området siden april 2015. Han har planer om at investere op imod 100 mio. kr. i det nye havnebyggeri.

Milliardærs sydfynske havnebyggeri er endelig på plads

Lokal milliardær køber endnu en sydfynsk ejendom

Lokal milliardær køber igen op på Sydfyn

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier