EjendomsWatch

Apple fylder boligejendomme i Viborg

Flere ejendomsselskaber melder om en stigning lejere, efter byggeriet af it-koncernens datacenter er gået i gang. De er nu gået sammen for at koordinere udlejningen.

Foto: /ritzau/Ernst van Norde

Byggefasen af Apples meget omtalte datacenter i Foulum ved Viborg skal nu til at gå i gang, og det kan ses på henvendelserne hos udbydere af lejeboliger i byen. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det har fået Boligselskabet Sct. Jørgen, Bach Gruppen og en række andre private udlejere til at indlede et samarbejde, der skal koordinere lejemarkedet en smule, således at det bliver nemmere for både potentielle lejere og udlejere.

Samarbejdet har konkret indtil nu ført til, at der er sikret 50 boliger i Viborg for de første medarbejdere i forbindelse med Apple-byggeriet. Ejendomsselskaber ser dog også en generel tendens til stigende efterspørgsel.

"Viborg vokser jo en del i disse år, så jeg er sikker på, at den generelle interesse for at flytte til Viborg også har en vis betydning for, at flere ønsker sig en lejebolig," siger Benjamin Galacho fra Bach Gruppen til Viborg Stifts Folkeblad.

Apple-byggeri i Viborg går i gang

Viborgs nye bydel står færdig længe før planlagt

Grønt lys til 80 nye boliger i Viborg trods protester

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier