EjendomsWatch

Viborgs nye bydel står færdig længe før planlagt

Byudviklingsprojektet Viborg Baneby skal pakkes med 3500 nye boliger og kan stå færdigt om allerede tre år.

Foto: PR-visualisering af Viborg Baneby

Viborg Kommunes storstilede byggeprojekt, der skal forvandle et industriområde til den nye bydel Viborg Baneby, kommer til at koste 5 mia. kr.

Det skriver Børsen. Bydelen forventes at få 3500 nye boliger, og derudover skal erhvervslokaler og institutioner skabe dynamik i området. Kranerne og håndværkerne er i fuld gang med at fuldføre projektet, så det sandsynligvis kommer til at stå klar mange år før tid.

"Da vi satte projektet i gang, regnede vi jo med, at det var noget, vi ville blive færdige med inden for 20-25 år. Det var også, hvad vi havde meldt ud. Nu står vi så her, hvor vi har været i gang i to år og måske allerede er færdige med byggerierne om tre år," siger Torsten Nielsen (K), borgmester i Viborg Kommune, til Børsen.

Som led i byggeprojektet skal Viborg opføre et nyt handelsgymnasium til 200 mio. kr.

Grønt lys til 80 nye boliger i Viborg trods protester  

Moderne arkitektur skal præge ny bydel i Viborg 

Projektudviklere og almen boligorganisation står bag byggeboom i Viborg 

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier