Moderne arkitektur skal præge ny bydel i Viborg

Viborg Banebys kommende 200 boliger får grøn profil som nøgleord. Byggestart hedder nu først til efteråret mod tidligere foråret.
Foto: PR-visualisering af Viborg Baneby
Foto: PR-visualisering af Viborg Baneby

Varieret og moderne arkitektur med en grøn profil skal være nøgleordene for den nye bydel, Viborg Baneby, der med 200 boliger sættes i gang til efteråret, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ingen præcis dato ligger fast, men sikkert er det, at det bliver i år, at Boligselskabet Sct. Jørgen, Bach Gruppen og GD Ejendomme (det tidligere Gardit Development), sætter gang i byggeriet, som sidste år blev annonceret til at have byggestart i foråret.

"Det er vigtigt for os, at vi skyder startskuddet af sammen, og at det bliver et, som virkelig kan mærkes. Det er i alles interesse, at Viborg Baneby hurtigt bliver en attraktiv bydel af bosætte sig i," siger Johannes Stensgaard, formand for Boligselskabet Sct. Jørgen, til avisen.

Det almene boligsselskab købte sidste år cirka 20 pct. af det samlede areal, som GD Ejendomme og Bach Gruppen ejer resten af — på den betingelse, at de to developere ville bygge samtidig med boligselskabet, så de kommende beboere ikke har en byggeplads som nabo i alt for mange år fremover, fremgår det.

Bach Gruppens første etape bliver et etagebyggeri med 135 boliger med knap 10.000 kvm bebyggelse.

På den del, som Boligselskabet Sct. Jørgen har købt, opfører man såkaldte seniorboligfællesskaber, hvor 60 boliger i form af rækkehuse og gårdhavehuse skal skabe et fællesskab for ældre — eller for børnefamilier, hvis interessen og efterspørgslen går i dén retning, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Op mod 400 nye boliger på tegnebrættet ved Viborg

Politikere skynder på hotelplaner i Viborg

Bach Gruppen sætter nyt liv i levn fra finanskrisen

Heimstaden kaster 1,2 mia. kr. efter nybyggeri i København

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også