EjendomsWatch

Medie: Flere datacentre kan være på vej til Danmark

Der kan meget vel være flere datacentre på vej til landet, efter Facebook og Apple allerede har varslet sine indtog. To kan være på tegnebrættet i Aabenraa, skriver Børsen.

Facebook er på vej med et nyt datacenter i Odense. | Foto: PR

Facebook og Apple ser ikke ud til at være de eneste store internationale aktører, der vælger at etablere store datacentre i Danmark. Flere kan nemlig være på vej, og planerne ser ud til at være mest konkrete i Fredericia og Aabenraa, skriver Børsen.

"Der er minimum tre-fire store datacentre på vej til Danmark," siger Christian Holm Christensen, direktør for Global Connect, Danmarks pt. største datacenter, til mediet, mens Thomas Volder, salgs- og marketingchef i it-selskabet Coromatic, hævder, at der er to nye datacentre på vej til Jylland. Ingen af de to ønsker dog at uddybe spådommene yderligere.

Ifølge mediets kilder kan det være Google og Microsoft, der vil opføre datacentre i hhv. Fredericia og Aabenraa. De oplysninger har man ikke kunnet få en kommentar til fra Google, mens Microsoft afviser spekulationerne.

Ifølge mediet er det velkendt, at der er et datacenter på vej i Fredericia, mens der i oktober blev godkendt en lokalplan for en grund på 132 hektar i Aabenraa med "mulighed for etablering af en særligt arealkrævende og strømforbrugende virksomhed i umiddelbar nærhed af Højspændingsstation Kassø." Desuden vil kommunen etablere endnu et erhvervsområde ved siden af det førnævnte område til "strømforbrugende virksomhed med tilhørende tekniske anlæg".

Kommunaldirektør i Aabenraa kommune, Niels Johannessen, har ingen kommentarer til sagen.

Facebook bekræfter kæmpe datacenter i Odense

Facebook køber grund til datacenter i Odense

Apple-byggeri i Viborg går i gang  

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier