Medie: Flere datacentre kan være på vej til Danmark

Der kan meget vel være flere datacentre på vej til landet, efter Facebook og Apple allerede har varslet sine indtog. To kan være på tegnebrættet i Aabenraa, skriver Børsen.
Facebook er på vej med et nyt datacenter i Odense. | Foto: PR
Facebook er på vej med et nyt datacenter i Odense. | Foto: PR

Facebook og Apple ser ikke ud til at være de eneste store internationale aktører, der vælger at etablere store datacentre i Danmark. Flere kan nemlig være på vej, og planerne ser ud til at være mest konkrete i Fredericia og Aabenraa, skriver Børsen.

"Der er minimum tre-fire store datacentre på vej til Danmark," siger Christian Holm Christensen, direktør for Global Connect, Danmarks pt. største datacenter, til mediet, mens Thomas Volder, salgs- og marketingchef i it-selskabet Coromatic, hævder, at der er to nye datacentre på vej til Jylland. Ingen af de to ønsker dog at uddybe spådommene yderligere.

Ifølge mediets kilder kan det være Google og Microsoft, der vil opføre datacentre i hhv. Fredericia og Aabenraa. De oplysninger har man ikke kunnet få en kommentar til fra Google, mens Microsoft afviser spekulationerne.

Ifølge mediet er det velkendt, at der er et datacenter på vej i Fredericia, mens der i oktober blev godkendt en lokalplan for en grund på 132 hektar i Aabenraa med "mulighed for etablering af en særligt arealkrævende og strømforbrugende virksomhed i umiddelbar nærhed af Højspændingsstation Kassø." Desuden vil kommunen etablere endnu et erhvervsområde ved siden af det førnævnte område til "strømforbrugende virksomhed med tilhørende tekniske anlæg".

Kommunaldirektør i Aabenraa kommune, Niels Johannessen, har ingen kommentarer til sagen.

Facebook bekræfter kæmpe datacenter i Odense

Facebook køber grund til datacenter i Odense

Apple-byggeri i Viborg går i gang  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også