300 kollegielejligheder rykker ind hvor IBM er rykket ud

Studieboliger og private boliger skal indrettes i 21.000 kvm bygninger i Vejlby ved Aarhus. Colliers har netop solgt ejendommen.
Foto: PR
Foto: PR

En af de helt store kontorejendomme i Aarhus har fået ny ejer.

Det er det 21.000 kvm tidligere IBM-domicil på Bytoften i Vejlby, som nu er solgt af den hidtidige ejer, Lorenzen Ejendomme, til lokale investorer i skikkelsen af entreprenør Morten Thye, ejendomsinvestor Erling Abildgaard samt byens almene boligorganisation, Kollegiekontoret.

"Det har været et langt, men godt forløb," siger Susanne Lorenzen fra Lorenzen Ejendomme i en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, der har formidlet handlen.

Handelsprisen fremgår ikke, men ejendommen har en offentlig vurdering, der senest lyder på 126 mio. kr.

"Salg af det tidligere IBM-domicil har været en krævende opgave grundet processen omkring lokalplanen, så det er glædeligt for både os og sælger, at bygningerne nu er solgt," siger Michael O. Andreasen, erhvervsmægler hos Colliers i Aarhus, i meddelelsen.

Køberne afventer nu færdigbehandling og godkendelse af lokalplan, så opførelsen af ca. 300 kollegielejligheder og et større antal private boliger kan gå i gang, fremgår det.

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

1000 nye boliger i det centrale Aarhus står foran godkendelse

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også