EjendomsWatch

300 kollegielejligheder rykker ind hvor IBM er rykket ud

Studieboliger og private boliger skal indrettes i 21.000 kvm bygninger i Vejlby ved Aarhus. Colliers har netop solgt ejendommen.

Foto: PR

En af de helt store kontorejendomme i Aarhus har fået ny ejer.

Det er det 21.000 kvm tidligere IBM-domicil på Bytoften i Vejlby, som nu er solgt af den hidtidige ejer, Lorenzen Ejendomme, til lokale investorer i skikkelsen af entreprenør Morten Thye, ejendomsinvestor Erling Abildgaard samt byens almene boligorganisation, Kollegiekontoret.

"Det har været et langt, men godt forløb," siger Susanne Lorenzen fra Lorenzen Ejendomme i en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, der har formidlet handlen.

Handelsprisen fremgår ikke, men ejendommen har en offentlig vurdering, der senest lyder på 126 mio. kr.

"Salg af det tidligere IBM-domicil har været en krævende opgave grundet processen omkring lokalplanen, så det er glædeligt for både os og sælger, at bygningerne nu er solgt," siger Michael O. Andreasen, erhvervsmægler hos Colliers i Aarhus, i meddelelsen.

Køberne afventer nu færdigbehandling og godkendelse af lokalplan, så opførelsen af ca. 300 kollegielejligheder og et større antal private boliger kan gå i gang, fremgår det.

Kendt Aarhus-vartegn omdannes til boliger

Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

1000 nye boliger i det centrale Aarhus står foran godkendelse

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier