Nyt stort kollegie er på vej i Aarhus

Med yderligere 202 almene ungdomsboliger er et nyt brokvarter i tidligere industriområde ved at tage form.
Foto: PR-visualisering
Foto: PR-visualisering

Opførelsen af Åbykollegiet med 202 almene studieboliger er netop gået i gang, meddeler Aarhus Kommmune. Kollegiet kommer til at ligge ud til Søren Frichs Vej og Åbyvej vest for det centrale Aarhus og bliver dermed en del af det kommende bykvarter på de tidligere godsbanearealer.

Området forvandles i de kommende år fra erhvervsområde til en bydel med mange forskellige boligtyper. Det er den almene boligorganisation Kollegiekontoret, der opfører boligerne.

"Vi får med Åbykollegiet nye attraktive boliger, som imødekommer de studerendes efterspørgsel på alle måder. Lejligheder i høj kvalitet med gode faciliteter og en beliggenhed tæt på byen og flere uddannelsesinstitutioner er topprioritet, og hér lykkes det til fulde. Samtidig bliver det en smuk bebyggelse i gedigne materialer, som udstråler høj kvalitet," siger René Skau Bjørnsson, formand for Kollegiekontoret, i meddelelsen.

Ejendommen bliver i op til seks etager med tagterrasse og parkeringskælder. 25 af de 202 ungdomsboliger er toværelses lejligheder, mens de resterende 177 er etværelses.

"Aarhus er en attraktiv studieby, og det stiller store krav til os. Med de nye ungdomsboliger får flere studerende mulighed for at bo i en god studiebolig i et bynært og attraktivt kvarter. Samtidig betyder byggeriet af de 202 ungdomsboliger, at bydelen får en god og varieret beboersammensætning," siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i meddelelsen.

Åbykollegiet forventes at stå færdigt i juni 2018. Det er forventningen, at der frem mod udgangen af 2017 vil blive sat gang i byggeriet af ca. 1300 ungdomsboliger i Aarhus.

Aarhus bygger boliger til 1000 studerende

Hver fjerde ny Aarhus-bolig skal være almennyttig

200 kollegieboliger i Aarhus skal opføres af JCN Bolig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også