349 studieboliger på vej i centrum af Aarhus

Et nyt internationalt kollegium skyder i løbet af de kommende år op ved godsbanearealerne i Aarhus C.
Foto: Visualisering/PR
Foto: Visualisering/PR

I løbet af de kommende år vil de studerende i Aarhus få nye muligheder for at vælge bolig i byen. Et samarbejde mellem Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) og Kollegiekontoret i Aarhus vil nemlig opføre et nyt internationalt kollegium med 349 nye studieboliger i byen, skriver JP Aarhus.

Kollegiet med det foreløbige navn Godsbanekollegiet skal ligge ved godsbanearealerne i Aarhus C, og det skal stå klar i 2021. Kollegiet kommer til at bestå af 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser. 

"Mange års forsøg fra Kollegiekontorets side på at etablere et internationalt kollegium i Aarhus bliver nu en realitet. Kollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende – inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel," siger Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret, til mediet.

Dansk Boligbyg skal opføre de nye bygninger, som bliver naboer til den nye arkitektskole, lige som der er planer om en række andre nybyggerier, der blandt andet skal rumme kultur, boliger og erhverv.

Salget af nye Aarhus-lejligheder brager derudad

Aarhus Ø har 202 lejligheder stående tomme

Over 12.000 ungdomsboliger er på vej, men det er ikke nok 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også