EjendomsWatch

349 studieboliger på vej i centrum af Aarhus

Et nyt internationalt kollegium skyder i løbet af de kommende år op ved godsbanearealerne i Aarhus C.

Foto: Visualisering/PR

I løbet af de kommende år vil de studerende i Aarhus få nye muligheder for at vælge bolig i byen. Et samarbejde mellem Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) og Kollegiekontoret i Aarhus vil nemlig opføre et nyt internationalt kollegium med 349 nye studieboliger i byen, skriver JP Aarhus.

Kollegiet med det foreløbige navn Godsbanekollegiet skal ligge ved godsbanearealerne i Aarhus C, og det skal stå klar i 2021. Kollegiet kommer til at bestå af 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser. 

"Mange års forsøg fra Kollegiekontorets side på at etablere et internationalt kollegium i Aarhus bliver nu en realitet. Kollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende – inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel," siger Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret, til mediet.

Dansk Boligbyg skal opføre de nye bygninger, som bliver naboer til den nye arkitektskole, lige som der er planer om en række andre nybyggerier, der blandt andet skal rumme kultur, boliger og erhverv.

Salget af nye Aarhus-lejligheder brager derudad

Aarhus Ø har 202 lejligheder stående tomme

Over 12.000 ungdomsboliger er på vej, men det er ikke nok 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier