EjendomsWatch

349 studieboliger på vej i centrum af Aarhus

Et nyt internationalt kollegium skyder i løbet af de kommende år op ved godsbanearealerne i Aarhus C.

Foto: Visualisering/PR

I løbet af de kommende år vil de studerende i Aarhus få nye muligheder for at vælge bolig i byen. Et samarbejde mellem Arbejdernes Andels Boligforening (AAB) og Kollegiekontoret i Aarhus vil nemlig opføre et nyt internationalt kollegium med 349 nye studieboliger i byen, skriver JP Aarhus.

Kollegiet med det foreløbige navn Godsbanekollegiet skal ligge ved godsbanearealerne i Aarhus C, og det skal stå klar i 2021. Kollegiet kommer til at bestå af 228 ungdomsboliger og 121 kollegieværelser. 

"Mange års forsøg fra Kollegiekontorets side på at etablere et internationalt kollegium i Aarhus bliver nu en realitet. Kollegiet bliver de bedst tænkelige rammer for mødet mellem danske og udenlandske studerende – inspirerende boligfællesskaber som del af et større studiemiljø og samtidig del af en centralt beliggende og spændende bydel," siger Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret, til mediet.

Dansk Boligbyg skal opføre de nye bygninger, som bliver naboer til den nye arkitektskole, lige som der er planer om en række andre nybyggerier, der blandt andet skal rumme kultur, boliger og erhverv.

Salget af nye Aarhus-lejligheder brager derudad

Aarhus Ø har 202 lejligheder stående tomme

Over 12.000 ungdomsboliger er på vej, men det er ikke nok 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier