EjendomsWatch

1000 nye boliger i det centrale Aarhus står foran godkendelse

Nyt bykvarter med flere end 1000 boliger er på vej til Aarhus. Første projekt er en trekantet karré-bebyggelse med 361 lejligheder.

Foto: Arkitema Architects

Endnu en bid af det kommende, store brokvarter langs Søren Frichs Vej fra Åbyhøj til Godsbanen i det centrale Aarhus er nu i støbeskeen, skriver Århus Stiftstidende. I det ældre erhvervsområde lige over for Åhusene er planerne for en bebyggelse med omkring 361 boliger i en trekantet, lukket karré nu så langt, at forslaget til lokalplan meget snart kommer i offentlig høring.

Trianglen, som er projektets navn, bliver et byggeri i tre til syv etager med facader mod Søren Frichs Vej, A Hertzums Vej og mod et nyt vejstykke mellem bebyggelsen og dens parkeringsarealer ud mod Vestre Ringgade.

Udviklings- og entreprenørselskabet Casa fra Horsens står i spidsen for Triangel-projektet. Ifølge Århus Stiftstidende er selskabet i disse dage i intens dialog med interesserede investorer.

Den bageste del af det gamle erhvervsområde ned mod godsbaneområdet er også på vej til at blive omdannet til by. Forarbejderne til en lokalplan for det 35.000 kvm store område er i gang med planer om boliger i fire til seks etager — eventuelt suppleret med en enkelt bygning i 13 etager. Samlet kommer hele det trekantede erhvervsområdet til at rumme flere end 1000 boliger, hvoraf en del bliver almene.

Byggekoncern sender centrale byggegrunde i Aarhus på markedet

Rift om omstridte luksuslejligheder ved Aarhus Lystbådehavn

Aalborg-matador gør klar til milliardprojekt i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier