EjendomsWatch

Pensiondanmark vil opføre 1300 studieboliger med DTU

I et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet vil Pensionsdanmark investere over 1 mia. kr. i 1300 nybyggede studieboliger.

Pensiondanmark vil investere over 1 mia. kr. på at bygge 1300 nye studieboliger i samarbejde med Boligfonden DTU, der er Danmarks Tekniske Universitets boligadministrationsselskab. Det skriver Berlingske Business.

Boligerne ventes at stå klar om to et halvt til tre år, og opføres af et fællesejet selskab, der vil være 95 pct. ejet af Pensiondanmark.

"DTU har et stort behov for at stille boliger til rådighed for studerende og gæstelærere til rimelige priser, og vi har et stort behov for at investere vores midler i ejendomme med en sikker lejeindtægt, og det er kernen i det samarbejde, vi har etableret her," siger Pensiondanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, til Berlingske Business.

Sidste år fik Danica Pension godkendt projektet "Uptown Nørrebro" der er et højhusprojekt på ydre Nørrebro med 700 studieboliger, og de seneste fire år er der i alt blevet opført 4500 studieboliger i Danmarks fire størst byer.

Ifølge en ny lokalplan skal 15.000 kvadratmeter kontorer på Linde Allé i Lyngby-forstaden Nærum, der tidligere husede Dong Energy og Brüel & Kjær konverteres til 300 DTU-studerende. Det skriver FinansWatch' søstersite, EjendomsWatch. I Aarhus har Kollegiekontoret også besluttet at opføre 200 studieboliger på hjørnet af Søren Frichs Vej og Åbyvej i Åbyhøj.

NREP-partner: Studieboliger er et værn mod dårligere tider

106-årig ejendom midt i Roskilde bliver til ungdomsboliger

Sydhavn får 300 nye ungdomsboliger

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie, FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier