EjendomsWatch

15.000 kvm tidligere Dong-kontorer skal blive til boliger

Lokalplan åbner op for, at den nordsjællandske ejendom kan konverteres til 300 ungdomsboliger, der skal spille sammen med vidensbyen omkring Danmarks Tekniske Universitet.

Foto: Cowi/Geodatastyrelsen

Kontorbyggeriet på Linde Allé i Lyngby-forstaden Nærum, som tidligere husede Dong og før det dele af elektronikfirmaet Brüel og Kjær, har stået mere eller mindre tomt i nogle år. Nu skal en ny lokalplan bane vej for at ændre den tidligere erhvervsejendom til boliger for unge og studerende, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er tanken, at det især er studerende fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) som ligger cirka fem kilometer fra Nærum, der kan få gavn af de nye boliger. Lokalplanforslaget omfatter i alt 15.500 kvm, der konkret lægger op til en omdannelse af den eksisterende kontorbebyggelse til 283 ungdomsboliger og et nybyggeri med 16 boliger på en tidligere parkeringsplads målrettet ph.d.-studerende.

"Vi har et stort behov for flere boliger til unge og studerende, og det er oplagt at transformere en ledig kontorbygning med en god placering tæt på offentlig transport til fornuftige boliger for unge. Vi har desuden set en mulighed for at sætte en positiv udvikling i gang i Nærum, fordi vi er så tæt på en stærk studiemagnet, nemlig DTU i Lyngby, siger Axel Bredsdorff(LL), formand for byplanudvalget i Rudersdal Kommune.

Den eksisterende erhvervsbygning er udpeget som bevaringsværdig, og der lægges derfor i lokalplanforslaget vægt på, at den eksisterende bebyggelse fastholder sine arkitektoniske kvaliteter og at nybyggeriet tilpasses den eksisterende bebyggelse.

Lyngby tager stormskridt mod at blive en vaskeægte vidensby

Sampension-køb forgylder sælgerne af boligejendomme i Lyngby

Særegen Lyngby-ejendom solgt for tocifret millionbeløb til Dades

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier