Sydhavn får 300 nye ungdomsboliger

Et nyt campusmiljø er på vej til Sydhavn i København efter godkendelse fra kommunen. Projektet rummer over 300 ungdomsboliger og 2000 kvm erhverv.
Foto: PR illustration
Foto: PR illustration

Et nyt byggeprojekt med i alt 308 ungdomsboliger har fået grønt lys fra Københavns Kommune. Det skriver Politiken.

De 308 ungdomsboliger fordeler sig på 108 almene og 200 private og kommer til at ligge mellem Scandiagade og A.C. Meyers Vænge. Byens teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for projektet, da det falder på et tørt stedet grundet den store efterspørgsel på ungdomsboliger.

Tanken med projektet er at forvandle området til et slags campusmiljø, der ud over de mange nye ungdomsboliger indeholder 2000 kvm erhverv og grønne pladser

Borgmesteren havde dog gerne set, at flere af boligerne havde været almene, da det ville have holdt priserne nede for de unge. Han tror på, at de private ungdomsboliger vil holde sig på et prisniveau, hvor de unge kan være med.

"Fordi det er ungdomsboliger, kan vi heldigvis ændre lidt på nogle af de krav, der normalt er gældende ved sådanne projekter. For eksempel er kravet til antal af parkeringspladser mindre, ligesom kravet til størrelsen på grønne fællelsarealer er anderledes. Det gør byggeriet - og i sidste ende forhåbentlig også priserne på de private boliger – billigere," siger han til avisen og fortæller, at han kun kan håbe og anbefale, at priserne holdes nede. Samtidig peger han på, at man lægger et pres på de private ejere ved at lægge de private boliger klods op af de almene.

Projektet er udviklet af MT Højgaard i samarbejde med Entasis Arkitekter.

Ørestad-vartegn får almene boliger som nabo

Dansk Byggeri: Der mangler 24.000 studieboliger

Borgmester: Boligboom dræner kassen i Københavns Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også