Briefing uge 49: Tid at sadle om

Proppen sættes i udviklingsplaner flere steder. I stedet fokuseres butikken på det bestående. Eller der tænkes helt nyt. Ugens Briefing er klar.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Nu havde han lige sat næsen op efter et job med udvikling af spændende ejendomme midt i København. I stedet blev det til et farvel efter mindre end et år i stolen.

Den tidligere Deas-profil Claus Skytte er et godt billede på, at tiderne i branchen har ændret sig. Hans nu forhenværende arbejdsgiver hos Vision Ejendomme, Jysk- og Schou-familierne, slår ind på en mere forsigtig kurs med fokus på daglig drift, eller kigger ”lidt mere indad”, som den genindsatte afløser som topchef, Jens Bolding, forklarede til EjendomsWatch efter chefskiftet, der er afsæt for denne uges faste overflyvning, Briefing.

”Forsigtig optimisme”

Om vi går mod bedre tider i 2024, afhænger af, hvem man spørger. Ifølge den erfarne investor Lars Thylander er der grund til ”forsigtig optimisme”, som han udtrykte det i EjendomsWatchs juleserie, da der stadig ophobes kapital, som skal ud at arbejde. Måske til andre priser end tidligere.

Set med mæglerbriller giver markedet med lavvande i handelsaktiviteten nye muligheder, bl.a. i form af yderligere opkøb og konsolidering, lød det i samme serie fra Jane Bech, medejer af familieimperiet EDC Poul Erik Bech.

Hos Gefion Group er det også så som så med nye ejendomsprojekter og ikke mindst finansieringen af dem, og derfor kigger den vækstivrige udvikler nu mod energibranchen, hvor udrulningen af solcelleparker er oplagt at kaste sig over i stedet - eller ”en no-brainer”, som ejer og direktør Thomas Færch udtrykte det.

Exit Randers

Om der ligefrem kan udvikles solceller i stedet for boliger på et areal i Randers er nok tvivlsomt, men faktum er, at Lærernes Pension har trukket stikket på et projekt i byen med over 300 boliger. Officielt på grund af naboklager, men samtidig også en belejlig vej ud af et projekt, der var tænkt i en tid, hvor kravene til afkast givetvis var lavere end nu, og hvor risikoprofilen bedre end i dag kan rumme projekter med en geografi uden for de største byer.

Det blev også til et velskrevet portrætinterview med Nordstern-topchef Torben Modvig, som bl.a. fortalte, at virksomheden var i spil til at overtage den svenske boligudvikler Bonavas danske forretning, hvor han selv var topchef tidligere.

Copy-paste

Og så cementerede EjendomsWatch igen i denne uge sin position som et fair, men samtidig kritisk branchemedie, bl.a. da en retssag mod projektudbyderen Imbro blev rullet op, og da den tidligere medieiværksætter Peter Lincks investeringer efterlod røde lamper i regnskabet som en anden juleudsmykning på Strøget. 

Skulle der være læsere, der finder den slags historier for skarpe og pågående, er det blot at vælge andre formidlere af ejendomsnyheder, hvor fraværet af kritiske spørgsmål er slående, og evnen til at... lade sig inspirere er imponerende.

Ikke mere Briefing for nu. Både ris og ros kan i lighed med tip til gode historier som altid sendes til mail@ejendomswatch.dk.

God weekend.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også