EjendomsWatch

Vækstfonden efter Bella Center-ballade: Vi ville afværge en faretruende konkurs

Det er med tanke på virksomhedens overlevelse og dens langsigtede værdiskabelse, at Vækstfonden med skatteydernes penge træder ind som en del af det nye ejerskab af bl.a. Bella Center. Konkursen var "faretruende", lyder det fra direktør.

"Vi har alene haft for øje, hvad der skal til for at redde virksomhed og arbejdspladser," lyder det fra Vækstfondens direktør, Rolf Kjærgaard, efter tirsdagens generalforsamling i selskabet bag bl.a. Bella Center. | Foto: PRVækstfonden

Når en investorgruppe med Vækstfonden og Nordea ombord går ind og overtager ejerskabet af bl.a. Bella Center for næsen af en række mindretalsaktionærer – herunder Michael Kaa Andersen – sker det med virksomhedens overlevelse og langsigtede værdiskabelse for øje. Det skriver Berlingske.

Ifølge Rolf Kjærgaard, direktør i statslige Vækstfonden, der har købt 30 pct. af Bella Center-selskabet BCHG for 30 mio. kr., har det for investorgruppen handlet om at afværge en "faretruende" konkurs gennem det, han kalder "en samlet, balanceret løsning."

"Vi har alene haft for øje, hvad der skal til for at redde virksomhed og arbejdspladser, og der er der en rolle for Vækstfonden at spille inden for rammer af det særlige mandat, vi har fået i Genstartsfonden," lyder det fra Rolf Kjærgaard.

I forbindelse med selskabets generalforsamling tirsdag, bekendtgjorde Michael Kaa Andersen, hvis aktier er værdiløse efter kapitalnedsættelsen, at han vil indgive en stævning mod BCHG og den hidtidige storaktionær, kapitalfonden Solstra, som han beskylder for regnskabsmanipulation.

Vækstfonden og Nordea vil fremover udgøre 49,9 pct. af ejerskabet i BCHG, mens erhvervsmændene Christian Riis-Hansen, Peter Korsholm og Martin Gaarn Thomsen sammen står for den resterende del.

Inden for 48 timer lander en stævning på bordet hos Bella Center-selskabet BCHG

Konflikt om redningsplan for Bella Center spidser til

Opgør om redning af Bella Center

Privat investorkreds vil overtage kontrollen med Bella Center og tre hoteller 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier