EjendomsWatch

Salg af feriehuse redder toplinjen hos Parken

Salget af ferieboliger i det kommende Lalandia-byggeri ved Søndervig ved Vestkysten står for to ud af tre omsætningskroner hos moderselskabet i årets første kvartal.

Badelandet Lalandia i Billund får i 2022 følgeskab af endnu et badeland med feriehuse i Søndervig. | Foto: Martin Lehmann

Parken Sport & Entertainment har i første kvartal i år oplevet at to af koncernen tre segmenter – Lalandia og F.C. København – har været helt eller delvist lukket grundet corona-pandemien. Det tredje segment kontorejendomme var ikke berørt af nedlukninger.

Parken landede en omsætning på 122,1 mio.kr, hvilket "kun" var 7,5 mio.kr. mindre end i samme periode sidste år, viser kvartalsregnskabet.

Af den samlede omsætning udgjorde salg af feriehuse 80,2 mio.kr., mens der i samme kvartal sidste år ikke var noget salg af feriehuse.

Hvor regnskabet sidste år blev påvirket af en nedskrivning på 37,5 mio. kr. i værdiregulering af selskabets investeringsejendomme er der ikke i første kvartal i år foretaget værdiregulering af ejendommene, fremhæver selskabet.

Parkens eksterne omkostninger steg med 27,3 mio. kr. til 94,8 mio.kr.

"Heraf udgjorde vareforbrug relateret til salg af feriehuse 63,5 mio.kr., mens der i første kvartal 2020 ikke var nogle omkostninger. Personaleomkostningerne faldt 7 mio. kr. til 75,3 mio. kr."

Derudover er regnskabet blandt andet påvirket positivt med 34 mio. kr. fra særlige poster, mens særlige poster i første kvartal sidste år kun påvirkede positivt med 7,4 mio. kr.

Posten omfatter kompensation fra offentlige hjælpepakker i forbindelse med corona, forklarer Parken.

Finansposterne er øget til en udgift på 21,5 mio. kr. mod en udgift på 9,2 mio. kr.

"I første kvartal 2021 er en række af koncernens realkreditlån og flere af koncernens renteswaps omlagt. Samlet har omlægningerne medført en udgift på 14,8 mio.kr.," forklares det.

Samlet blev det til et underskud for første kvartal før skat på 67,1 mio.kr. mod et tab på 93,2 mio.kr. i samme periode sidste år.

Nettounderskuddet blev reduceret til 52,3 mio.kr. mod et underskud på 72,7 mio.kr. i første kvartal 2020.

Parken fastholder forventningerne til regnskabsåret 2021 om en omsætning i niveauet 1050-1200 mio. kr. og et resultat før skat på 0-75 mio. kr.

"Forventningerne er baseret på F.C. Københavns kvalifikation til og deltagelse i gruppespil i UEFA Europa League," understreger Parken og fremhæver ligeledes at de er "behæftet med meget stor usikkerhed, idet det er uklart, hvornår koncernen, grundet de aktuelle corona-restriktioner, kan genoptage sine aktiviteter i sædvanligt omfang".

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Tidligere BCHG-topchef går efter formandspost i Parken 

Parken og Lalandia mister bestyrelsesformanden

Medie: Nordea kræver kapitalindsprøjtning fra Parkens storaktionærer – Parken afviser

Corona-tiltag spås at koste Lalandia-ejer et tab på omkring 300 mio. kr. i år 

Mere fra EjendomsWatch

EjendomsWatch får søstermedie i Norge

Watch Medier tager til efteråret endnu et skridt ind på det norske marked med lanceringen af EiendomsWatch, der skal stille skarpt på boligmarkedet i landet og de centrale aktører i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier