EjendomsWatch

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Lukket skøjtebane i Lalandia, marts 2020. | Foto: Joachim Ladefoged/INDBLIK

Parken Sport & Entertainment kom ud af 2020 med et dundrende underskud, efter at koncernens fodboldklub, FC København, og badelandet Lalandia blev hårdt ramt af restriktioner og restriktioner under coronapandemien.

Omsætningen svandt i 2020 kraftigt ind og landede på 558,8 mio. kr. mod 842,4 mio. kr. året før, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

"Vi har lagt et på mange måder udsædvanligt år bag os. 2020 var året, hvor Parken Sport & Entertainment-koncernen blev hårdt ramt af de restriktioner, der blev indført som følge af covid-19-pandemien. Restriktioner der betød, at vi i store periode af året ikke kunne udnytte vores gæste- og tilskuerekapacitet fuldt ud i Lanandia og Parken," siger bestyrelsesformand Bo Rygaard i regnskabet.

Forretningsområdet FC København og Stadion gav et minus 288 mio. kr. med et overskud på 5,2 mio. kr. i 2019, efter at omsætningen her faldt 159,0 mio. kr. til 148,0 mio. kr.

Udover den markant mindre omsætning skal resultatudviklingen ses i lyset af, at transferaktiviteter udløste et underskud for første gang siden 2016.

I 2020 blev det således til et minus på 117,6 mio. kr. på den post.

For forretningsområdet Lalandia var der også stor tilbagegang som følge af nedlukningerne under coronapandemien. Her endte omsætningen på 346,6 mio. kr., hvilket var 129,7 mio. kr. mindre end året før.

Segmentets overskud faldt samtidig massivt til 10,3 mio. kr. fra 85,6 mio. kr.

Parken Sport & Entertainment ser imidlertid markant lysere på 2021, hvor der ventes en omsætning på 1050-1200 mio. kr. og et resultat efter skat på mellem 0-75 mio. kr.

Koncernen gør det dog klart, at forventningen er behæftet med en meget stor usikkerhed grundet de aktuelle covid-19-restriktioner.

Selskabet skriver desuden i regnskabet, at det ydermere afhænger af, om fodboldholdet kvalificerer sig til europæisk fodbold, der typisk smider flere mio. kr. af sig.

Parken og Lalandia mister bestyrelsesformanden

Medie: Nordea kræver kapitalindsprøjtning fra Parkens storaktionærer – Parken afviser 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier