Medie: Nordea kræver kapitalindsprøjtning fra Parkens storaktionærer – Parken afviser

Banken vil ifølge Insidebusiness have tre storaktionærer i Parken til at skyde en kvart mia. kr. i selskabet, der også ejer Lalandia. Parken afviser at være i forhandlinger om kapital. (Opdateret)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS OG MATHIAS BLÆDEL LORENZEN

De tre storaktionærer i Parken Sport & Entertainment skal poste 250 mio. kr. i selskabet senest 1. februar for at polstre den skrantende økonomi i selskabet.

Sådan lyder kravet fra Nordea efter forhandlinger mellem banken og Parkens storaktionærer Lars Seier Christensen, Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard.

Det skriver Insidebusiness ifølge BT.

De 250 mio. kr. skal være tilløb til en aktieemission, som skal understøtte Parkens økonomi.

I en efterfølgende meddelelse afviser Parken oplysningerne i Insidebusiness.

"Dette er et usandt postulat, og der er ikke igangværende forhandlinger om et sådant indskud eller en aktieemission, således som det urigtigt påstås i artiklen," skriver selskabet, der herudover ikke har yderligere kommentarer til artiklen.

Parken har været hårdt prøvet under coronakrisen og venter en omsætning i niveauet 510 til 560 mio. kr. for hele 2020 samt et underskud før skat på 310 til 280 mio. kr.

Dertil havde koncernen per 30. september en nettorentebærende gæld på 1208,9 mio. kr.

Nordea afviser over for Insidebusiness at kommentere kundeforhold, og Lars Seier Christensen er ikke vendt tilbage på Insidebusiness' henvendelser. I en Facebook-opdatering tirsdag eftermiddag afviser Parken Sport & Entertainments topchef, Lars Bo Jeppesen, at han skulle kende noget til økonomiske problemer i Parken.

"Jeg oplever IKKE noget drama i Parken, det har end ikke været omtalt herinde. Husk på en "artikel" er ikke nødvendigvis faktuel og sand information, det er set før at der er tale om underholdning og clickbait," lyder det fra topchefen på Facebook.

(Artikel er senest opdateret kl. 14.45 med kommentar fra Parken.)

Corona-tiltag spås at koste Lalandia-ejer et tab på omkring 300 mio. kr. i år

Lalandia-ejer advarer om tab på op til 200 mio. kr.

Coronakrisen giver knytnæveslag til Legoland, Lalandia og hoteller i Billund 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også