EjendomsWatch

Erhvervsminister regner med at kunne stramme grebet om Peter Norvig før sommer

"Vi skal sætte en effektiv stopper for det, ingen af os ønsker at se," sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) torsdag på et samråd om den omdiskuterede ejendomshandler Peter Norvigs ubetalte bøder. Ministeren nedsætter en arbejdsgruppe, der inden sommer skal komme med anbefalinger.

B2B Property, hvor Peter Norvig er direktør, har gæld til det offentlige på 975.000 kr. og fortsætter med at drive virksomhed. Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nedsat en arbejdsgruppe for at se nærmere på, hvordan man kan løse det. | Foto: Martin Zakora

Inden sommerferien trækker sig på, skal en arbejdsgruppe have et bud på, hvordan man i fremtiden kan stoppe ejendomshandlere som Peter Norvig, der fortsætter med at være involveret i ejendomshandler til trods for gæld til det offentlige, bl.a. fra bøder ved ejendomsmæglernes disciplinærnævn.

Sådan lyder ambitionen fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), fortalte han torsdag på et samråd.

"Vi skal sætte en effektiv stopper for det, ingen af os ønsker at se," sagde Simon Kollerup, der i den nærmeste fremtid skal nedsætte arbejdsgruppen med hjælp fra Forbrugerrådet Tænk og Dansk Ejendomsmæglerforening.

Ministeren peger på, at sanktionsmulighederne, arbejdsgruppen kommer op med, skal være "afskrækkende."

Det forarger mange mennesker, at der ligger bøder, uden at der udføres effektiv inkasso.

Preben Bang Henriksen, retsordfører for Venstre

Lovgivning efter sommer

Når arbejdsgruppen er kommet med løsninger, vil Simon Kollerup se på, hvordan man kan lovgive, sagde han.

Det var Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, der havde indkaldt til samrådet, efter det er kommet frem, at det svindelsigtede par Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard i selskabet B2B Property har gæld på 975.000 kr. til det offentlige fra bøder i mæglernes disciplinærnævn, der endnu ikke er betalt.

"Det forarger mange mennesker, at der ligger bøder, uden at der udføres effektiv inkasso. Gældsstyrelsen skal sørge for, at der følges op på gæld af denne slags," lød det fra Preben Bang Henriksen med henvisning til de ubetalte bøder, hvor en enkelt stammer fra 2018.

Skal se på sammensætning

Preben Bang Henriksen har tidligere foreslået, at ubetalte bøder – hvis der fortsat drives virksomhed – fremadrettet skal straffes med fængsel.

Det skal arbejdsgruppen også tage stilling til som en mulig løsning, pointerede ministeren.

"Jeg agter at bede arbejdsgruppen at se på mulighederne for fængselsstraf, hvis man har ubetalte bøder fra Disciplinærnævnet," sagde Simon Kollerup.

Erhvervsministeren har tidligere luftet tanker om et decideret forbud mod at drive virksomhed for Peter Norvig, men det uddybede han ikke torsdag.

Kispus med systemet

Peter Norvig og Hanne Nørrisgaard ejer ikke B2B Property. De har kun figureret som ansatte i selskabet.

Hanne Nørrisgaard har arbejdet som mægler i selskabet, da det hed Living Homes, og har siddet i bestyrelsen, mens Peter Norvig, der for år tilbage mistede mæglertitlen, er direktør i B2B Property. Selskabet er ejet af Jan Behrens.

Socialdemokratiets erhvervsordfører Orla Hav var torsdag nysgerrig efter at vide, hvordan arbejdsgruppen skulle forholde sig til det.

"Vil ministeren også kigge på den slags sofistikerede tilgang til at lave kispus med systemet?" spurgte Orla Hav.

"Hvis disciplinærnævnet alene har mulighed for at sanktionere en egentlig ejendomsmægler, hvad så hvis den ejendomsmægler pludselig er ansat et sted? Eller hvis den ejendomsmægler er blevet frakendt retten til at være ejendomsmægler, men alligevel arbejder som ejendomsmægler," svarede ministeren og tilføjede:

"Der er et spørgsmål, om rækkevidden for disciplinærnævnet er stor nok. Det skal arbejdsgruppen forholde sig til," lød svaret fra Simon Kollerup.

Peter Norvig-sag får minister på banen: Nedsætter arbejdsgruppe mod regelbrud

Topadvokat opfordrer Skat til at se nærmere på gældstyngede Peter Norvigs luksusliv

Kreditorer ånder Norvig og Nørrisgaard i nakken i liebhaverpalæet i Rungsted 

Venstre kalder minister i samråd i Norvig-sag – ejer melder hus forbi om rekordbøde 

Byret afviser klage fra Peter Norvig – bøde på 500.000 kr. står fast

Ejendomshandler Peter Norvig anholdt for coronasvindel

Mæglere efter Norvigs anholdelse: "Enormt skadeligt for branchen"

Styrelse har Peter Norvig under mistanke for at forsøge at få coronamillioner ulovligt 

Politiet efterforsker ejendomshandler Peter Norvig for mulig fusk med coronamillioner

Ejer af Living Homes efter anklage om snyd: Både styrelse og Peter Norvig har begået fejl 

Mere fra EjendomsWatch

Trangen til frihed har fulgt Bjarne Jensen gennem 45 år i branchen

SVÆRVÆGTERNE: Han er grundlægger af en af landets største erhvervsmæglere og har 45 år i branchen, men der stod aldrig mægler på karrierelisten. I ny serie med nogle af branchens tunge profiler fortæller han om en dramatisk afsked med Home-kæden, konkurrencen og et ØK på skrump, der åbnede muligheder.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uro om Koncenton-projekt, Gefion og Castellum i trecifrede millionfrasalg og nyt om ejendomshandler Peter Norvig var blandt ugens historier på EjendomsWatch. Home-mægler ser igen mod erhverv, Cobe vinder i Jernbanebyen og serien Sværvægterne blev skudt i gang, mens bl.a. Core Bolig, Nordicals og ISS stillede op til interview.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier