EjendomsWatch

Facebook udvider i Odense og runder investering på ti milliarder

I 2023 vil Facebooks to bygninger på datacentret i Odense blive suppleret af en tredje bygning.

De to bygninger, der udgør Facebooks datacenter i Odense skal nu suppleres af endnu en. | Foto: PR

Første spadestik er blevet taget til en udvidelse af Facebooks datacenter i Odense.

I 2023 kommer datacentrets nuværende to bygninger til at blive suppleret af en bygning nummer tre. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Den nye bygning kommer til at være en databygning med plads til massevis af computerservere. På den måde vil den minde om de to eksisterende bygninger, der for godt et år siden kunne tænde de første servere.

Serverne er med til at drive det gigantiske onlinenetværk, som Facebook står bag.

De mange servere producerer i øvrigt en del overskudsvarme, som bliver sendt videre til en lokal forsyningsvirksomhed. Den sender derefter varmen videre ud til de lokale borgere.

"Vi var meget begejstrede, da vores varmegenvindingssystem kunne tages i brug tidligere i år."

"Og med udvidelsen af datacenteret kan vi også skrue op for den overskudsvarme, som vi hvert år forærer til Fjernvarme Fyn," siger Carsten Sørensen, der er chef for datacentret i Odense, i pressemeddelelsen.

Med opførelsen af den nye bygning kommer Facebook til at have investeret i alt ti milliarder kroner i anlægget i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

Ifølge avisen vil den nye bygning dække et areal på knap 30.000 kvm. Det er en udvidelse på godt 50 procent i forhold til det eksisterende byggeri på 56.000 kvm.

Det nye byggeri vil beskæftige op mod 900 personer i de travleste perioder, oplyser Facebook.

Det er i denne måned præcist fire år siden, at det kom frem, at Facebook ville opføre et datacenter på en halv million kvm i Odense.

Esbjerg vil købe tidligere Facebook-areal 

Apple dropper datacenter ved Aabenraa

Google køber grunde i Fredericia til muligt datacenter

Facebook: Odense bliver en milliardinvestering for os 

Mere fra EjendomsWatch

Birch-koncernen halverer resultatet trods rekordomsætning: "Vi har investeret"

Silkeborg-udvikleren René Birchs koncern leverer vækst på omsætning, egenkapital og medarbejderstab, men resultatet halter efter. Ledelsen er dog tilfreds – selvom man havde forventet et årsresultat, der var dobbelt så stort. "Vi har vækstet til et niveau, som vi vil ligge stabilt på i årene, der kommer," siger partner til EjendomsWatch. (Opdateret)

Briefing uge 42: Regnskabsgymnastik for begyndere

Nogle gange er regnskaber så ugennemskuelige, at selv sensationshungrende journalister må klø sig i skægget. Og nogle gange er en personkredsen i ejendomshandel så speget, at långiverne siger fra. Selvom mange er på efterårsferie, så var der godt gang i kedlerne på EjendomsWatch. Læs gennemgangen af ugen, der gik.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier