Odense vil bruge 100 mio. kr. på at byggemodne nye erhvervsgrunde

Efter at have solgt 51 hektar grund til Facebook mangler der grunde i samme størrelse i Tietgenbyen i Odense. Rådmand vil derfor gør nye arealer salgsklar.
Sådan kan Facebooks kommende datacenter ved Odense komme til at se ud. Nu vil kommunen sætte gang i bygemodningen af flere erhvervsgrunde. | Foto: PR
Sådan kan Facebooks kommende datacenter ved Odense komme til at se ud. Nu vil kommunen sætte gang i bygemodningen af flere erhvervsgrunde. | Foto: PR

Tietgenbyen Nord kan blive det nye navn for et 110 hektar stort erhvervsareal ved Odense, som Odense Kommunes rådmand, Jane Jegind (V), ønsker at byggemodne til en pris af 100 mio. kr.

Baggrunden er, at kommunen for nylig har solgt 51 hektar til Facebook, der vil etablere en kæmpe datacenter, og dermed rummer den nuværende Tietgenbyen ikke længere ledige arealer i samme størrelse — de tilbageværende 75 hektar skal sælges i mindre enheder.

"Vi har fortsat plads til større byggerier i Tietgenbyen, men vi kan ikke tilbyde grunde i samme størrelse, som den Facebook købte. Det skal vi have gjort noget ved, for vi vil meget gerne have flere internationale virksomheder til Odense, og så skal vi først og fremmest have noget at tilbyde dem. Jeg er glad for, at vi viser rettidig omhu og kommer i gang med Tietgenbyen Nord allerede nu, og det håber jeg, at udvalget bakker op om," siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse forud for udvalgets møde 28. marts.

Det er kommunens forvaltning, der anslår en pris på 100 mio. kr. for byggemodningen, hvis den skal omfatte samtlige arealer i Tietgenbyen Nord.

Odense går på jagt efter 40 mia. kr. fra risikovillige investorer

Facebook kan få Odense til at udvide Tietgenbyen

Facebook: Odense bliver en milliardinvestering for os 

Markant Odense-ejendom er kommet på lokal investors hænder 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også